Makro moet te warm bewaarde vis vernietigen

Het federaal voedselagentschap (FAVV) zal binnen de dertig dagen een herkeuring houden in de Makro van Eke. De vis die er niet in ideale omstandigheden werd bewaard, zoals inspecteurs hebben vastgesteld, moet worden vernietigd.

tg

Het gaat van kwaad naar erger bij Makro. Lege winkelrekken en weinig klanten. Hoe lang de doodstrijd nog duurt, is niet duidelijk, maar het personeel gelooft er zelf niet meer in.

De winkel in Eke (Oost-Vlaanderen) kreeg nu ook het federaal voedelagentschap over de vloer voor een controle. Vakbondsafgevaardigde Katrien Degryse had in naam van enkele werknemers een melding bij het FAVV gedaan omdat ze vreesden dat de voedselveiligheid in het gedrang kwam. “Omdat enkele koelkasten niet meer naar behoren werkten in de visafdeling, werd de vis niet meer in de juiste omstandigheden bewaard”, klinkt het.

Het personeel loste dat op door vis te bewaren in de vleesafdeling, maar dat mag niet. Het was een tijdelijke oplossing, maar de koelkasten raakten maar niet hersteld.

Herkeuring

“Onze inspecteurs zijn langsgeweest en hebben een aantal kleinere inbreuken vastgesteld. Het zwaartepunt van de controle lag effectief op de visafdeling”, zegt Hélène Bonte van het FAVV. Daar werd inderdaad vis gevonden die verkeerd bewaard werd, zegt Bonte. “Producten die niet koel genoeg bewaard werden, moeten worden vernietigd.” Over hoeveel vis het gaat, kan ze niet zeggen.

“We hebben nu maximaal 30 dagen om een herkeuring te doen. Of we zo lang wachten, kan ik op dit ogenblik nog niet zeggen.”

LEES OOK. “U gaat ons nú binnenlaten”: Makro krijgt voedselinspectie aan de deur na noodkreet van werknemers (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie