Waterpolo Eredivisie MZV Eeklo

Michael De Boever en MZV Eeklo spelen thuismatchen in Sint-Niklaas: “Voor het derde jaar op rij moeten we vijftig kilometer uitwijken”

Michael De Boever (hier op archief) speelt al een poos bij MZV Eeklo. ©  Geert De Rycke

Eeklo -

Topklasser MZV Eeklo begint de competitie zaterdagavond met een duel tegen vicekampioen Moeskroen. Een thuiswedstrijd die de Meetjeslanders spelen in het Sinbad in Sint-Niklaas, zowat vijftig kilometer verder dan de Ledeganckstad. En dat al voor het derde opeenvolgende jaar.

Geert Stevens

Coach Michael De Boever slaakt een diepe zucht aan de vooravond van de competitie in de hoogste afdeling. “Neen, we worden dit niet gewoon. In vergelijking met andere clubs van ons niveau kunnen we rekenen op een grote schare supporters, maar die vinden steeds moeilijker de weg naar onze thuiswedstrijden in het Waasland. Ook de motivatie bij mijn spelers ebt weg. Dat begrijp ik. Wij spelen in de hoogste afdeling, maar zijn amateursporters.”

De reden van deze verhuis? In de eredivisie moeten alle wedstrijden in een diep bad worden gespeeld. Het nieuwe zwembad in Eeklo voldoet aan deze vereisten, maar net na de opening vier jaar geleden, kwamen de tegels van de bodem los en ontstonden er lekken. Er dringen zich herstellingswerken op, maar die laten op zich wachten na een gekibbel tussen de politiek, Farys en enkele onderaannemers. “Gelukkig kan onze jeugd en onze vrouwenploeg er wel nog terecht, omdat die mogen spelen in een ondiepe bodem. Om die reden kunnen we er ook onze trainingen afwerken. Maar voor de wedstrijden moeten we in een diepe bodem spelen en dat lukt omwille van deze mankementen dus vooralsnog niet in het Verbauwenbad van Eeklo. En wanneer het allemaal terug wel zou kunnen, dat weet niemand.”

Mikken op de middenmoot

Desondanks probeert Michael De Boever zijn manschappen, zo goed en zo kwaad het kan, op scherp te zetten. “Onze ambities liggen in de lijn van de voorgaande jaren. In de middenmoot, en misschien iets daarboven, hebben we onze plaats.” Doelman Michiel Heynssens, die intussen ook deel uitmaakt van de nationale ploeg, verhuist naar Kortrijk. Quinten De Sutter schuift door naar de eerste ploeg. Met Lorenzo Ganchini trokken we een Italiaanse keeper aan die in Hulst werkt en tot twee jaar geleden in de Italiaanse tweede klasse speelde. Er is vooral de terugkeer van Mathias Zwart, die bij ons de jeugdreeksen doorliep en nadien jarenlang aan de top speelde bij Moeskroen. Als linkshandige betekent hij een flinke meerwaarde”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs