Voetbal 2de Afdeling VV A KFC Merelbeke - RFC Wetteren

Meteen kelderkraker tussen KFC Merelbeke en RFC Wetteren: “Conclusies trek je niet na twee speeldagen”

Dean Van Den Winckel predikt rust: “Jongeren en nieuwkomers inpassen is mooi, maar dan moet je ook wat geduld inbouwen.” ©  Geert De Rycke

Merelbeke -

De kalendermaker reserveerde op de derde speeldag al een kelderkraker aan het Sportpark Moerkensheide in De Pinte. KFC Merelbeke treft er rode lantaarn RFC Wetteren. Verliezen is voor beide ploegen geen optie. Hoogspanning zorgt vaak voor krampachtigheid. Wie houdt het hoofd koel?

Freddy De Geest

KFC Merelbeke opende de competitie met een knappe puntendeling tegen titelfavoriet Lokeren-Temse (2-2), maar kon daar geen positief vervolg aan breien op bezoek bij kampioen Sparta Petegem (2-0). “Bij Sparta is het nooit gemakkelijk en dat was het nu ook niet. De eerste helft was goed in Petegem, na de rust was het spel matig”, zegt centrale verdediger Dean Van Den Winckel (29). “Uiteraard mikten we op meer dan één op zes, maar het zorgt niet voor meer druk. Iedere wedstrijd beginnen we met de intentie om te winnen. Dat zal tegen RFC Wetteren niet anders zijn. Dat deze wedstrijd de rode lantaarn als inzet heeft, moet men niet uitvergroten. Een seizoen duurt lang. Conclusies trek je niet na twee speeldagen.”

KFC Merelbeke teerde vorig seizoen op de flitsen van Bob Straetman, auteur van veel goals en assists, maar die tekende voor KVK Ninove. “Dat klopt, maar daar ben je nu niets mee. We moeten het nu collectief opvangen en dat zal lukken. We beschikken over een kwaliteitsvolle kern. Jongeren en nieuwkomers inpassen is mooi, maar dan moet je ook wat geduld inbouwen. De puzzelstukken zullen snel in elkaar passen. In deze zware reeks is ervaring belangrijk. Wij missen Max De Ruyver, Ayron Verkindere en Alexander Seynaeve, die vorig seizoen veel in de basis stonden. Hun vervangers doen het prima, maar ze moeten rijpen. Vorige week speelden we in Petegem tegen een ploeg welke al jaren samenspeelt. Die spelers voelen elkaar blind aan. Automatismen zijn belangrijk en daar moeten we aan werken.”

Vonken en vuur

De derby’s tussen Merelbeke en Wetteren zijn synoniem voor ons kent ons. “En toch zal het nu anders zijn dan de vorige seizoenen. Toen was het vooral plezant na de match. Een pintje drinken met Michiel De Bruycker, Kevin Elaut en Gauthier Van De Geuchte zal er niet meer inzitten aangezien ze niet meer in Wetteren voetballen. Tijdens de wedstrijd zal ik ze niet missen, maar na de match wel. Ik hoop dat we met een goed gevoel het terrein kunnen verlaten. Een eerste driepunter zou het moreel versterken. Daarna wacht een moeilijke verplaatsing naar Oostkamp. Sparta Petegem beet al de tanden stuk op de gretige promovendus, die op zijn elan van vorig seizoen doorgaat. We sluiten het eerste luik van vijf wedstrijden af tegen Racing Harelbeke. In die wedstrijd zijn vonken en vuurnooit ver weg. Vorig seizoen was er in de duels met de West-Vlamingen op en naast het veld altijd iets te beleven.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs