Schoonbroers en nu ook samen winkeluitbaters: Emiel en Dieter willen mensen ‘soigneren’

 ©  fvv

Sint-Denijs-Westrem -

De bijnaam ‘soigneur’ had Dieter Vander Steene (37) al onder zijn vrienden, maar nu heeft hij ook een winkel Soigneur. Met zijn schoonbroer Emiel Van Lancker (29) opende hij in Sint-Denijs-Westrem een lunchzaak.

Lotte Ruysschaert

Emiel en Dieter begonnen al in november 2020 met ‘Soigneur’. Voor de coronacrisis deed Emiel catering voor film- en televisiesets zoals Red Light en de Luizenmoeder en werkte hij onder meer in restaurants De Klosse en Upper. Dieter was dan weer in de weer met barbecues bij mensen thuis.

Laar het was de schoonbroers hun droom om samen een brasserie te beginnen. Soigneur brengt hen al een stapje dichter bij die droom. “Met Soigneur maakten we verse lunches die mensen konden bestellen en afhalen. Nu hebben we dus een winkel geopend”, zegt Dieter.

De twee bieden een vast aanbod aan lunches aan, met een daglunch, maar ook belegde broodjes en salades. “We maken zo veel mogelijk zelf, zoals de salades om op de broodjes te smeren, en gaan ook zelf naar de groentemarkt om ingrediënten.” Op de kaart staan vooral klassiekers.

Het winkelpand van Soigneur heeft veel emotionele waarde: de vader van Emiel had er vroeger zijn atelier als meubelmaker. “We zijn allebei geboren en getogen in Sint-Denijs-Westrem. We wilden graag iets doen in ons eigen dorp en we merkten dat er ook vraag was naar de winkel.”

‘Soigneur’ was al een bijnaam die vrienden gaven aan Dieter. “Maar het past ook bij onze zaak, want we willen mensen soigneren. Het is een Frans woord, maar klinkt tegelijkertijd toch ook Gents.” (lacht)

INFO: www.soigneur.gent, Sint-Rochusplein 10, 9051 Sint-Denijs-Westrem. Maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 18 uur.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs