Hij was klant, zij de manager: Kenn (40) en Anna (26) openen nu samen een nieuwe saladebar

 ©  fvv

Gent -

De Nederkouter heeft er een nieuwe gezonde eetplek bij. De Oekraïense Anna Tverdokhlib (26) en piloot Kenn Verbrugghe (40) openden er Ruba, een bar waar je warme en koude gezonde bowls kunt eten.

Lotte Ruysschaert

Ruba is een restaurant met gezonde bowls dat zijn oorsprong in Leuven vindt. Zaakvoerder Arsalan Rasouli richtte het concept op. Op de kaart vind je warme bowls met bruine of Perzische rijst en koude bowls met een variatie van sla.

Die worden allemaal vers klaargemaakt met dagverse groenten, die je kan aanvullen met gemarineerde zalm, steak, kip of tofu en afwerken met een zelfgemaakte dressing en toppings zoals pompoenzaden of cashewnoten.

Kenn was vaste klant in Leuven. “Door corona stond mijn werk als piloot op een laag pitje en ben ik heel veel beginnen sporten. Na het sporten ging ik telkens eten bij Ruba. Ik at daar tot wel vier keer per week”, vertelt hij. Daar leerde hij ook de baas van Ruba en Anna kennen, die er als manager werkte. (lees verder onder de foto)

 ©  fvv

Lekker en gezond

Anna verhuisde drie jaar geleden van Oekraïne naar België. Ze is van opleiding psychologe, maar ging dus aan de slag als manager bij Ruba in Leuven. Zij en Kenn werden een koppel en besloten de franchise uit te breiden naar Gent. “Ik ben zo’n grote fan van Ruba in Leuven dat de zaakvoerder heeft gevraagd een eigen vestiging in Gent te beginnen”, aldus Kenn.

“We brengen dezelfde kwaliteit als in Leuven”, zegt Anna. “Het is lekker, gezond en gevarieerd. Ik maak zelf alles dagvers klaar, ook de dressings.” De Oekraïense leeft heel erg mee met haar thuisland en Ruba schenkt dan ook de opbrengst van de eerste vier dagen aan ziekenhuizen daar.

INFO: www.rubafood.com, Nederkouter 40, 9000 Gent. Elke dag open van 11 uur tot 21 uur.

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs