Basketbal Top Division 1 Merelbeke Hawks

Opgestapte coach Kevin Verhulst keert al na een week terug bij Merelbeke Hawks: “Eric Rogiers trok me over de streep”

Kevin Verhulst keerde terug op zijn beslissing en wordt toch weer coach van Merelbeke Hawks. © Geert De Rycke

Merelbeke -

Met de wedstrijd tegen Waregem voor de deur heeft Merelbeke Hawks dan toch een ‘nieuwe’ coach te pakken. Dat het gaat om Kevin Verhulst, die vorige week nog ontslag nam bij de Hawks, is een heuse verrassing maar zorgt tegelijkertijd ook voor een zucht van verlichting binnen de Gentse rangen.

Johan Gaudissabois & Wim Redant

Het blijft zoeken naar een officiële woordvoerder binnen de ploeg van voorzitter Yannick De Clercq. Ondanks het feit dat manager Sam Verstraete de lippen stijf op elkaar houdt, sijpelt toch info door. Een bron dicht bij de club meldde ons dat Kevin Verhulst zaterdag opnieuw aantreedt als coach van de Hawks. “Hij kent het huis en heeft al met deze groep gewerkt”, luidde het daar.

“Ik ga de uitdaging inderdaad opnieuw aan”, bevestigde Verhulst, die opnieuw strijdvaardig klinkt na een verhelderend gesprek waarin hij bepaalde garanties kreeg. “Eric Rogiers kon me overtuigen en trok me over de streep. Hij heeft ervaring in tweede klasse en boekte al mooie resultaten. Ik engageerde me voor een volledig seizoen bij Merelbeke Hawks. Nochtans ging ik niet over één nacht ijs toen ik mijn ontslag indiende. Ik vond dat de club zich diende te beraden welke richting ze wou uitgaan, want dat leek me niet duidelijk zonder Eric Rogiers, die de ploeg jarenlang in goede banen leidde. Het vertrek van de broers Joeri en Joren Vermoesen was ook al symptomatisch, want zij vormden de steunpilaren van de ploeg. Het budget was beperkt, maar ik ging de uitdaging aan omdat je ook met een beperkte ploeg goede resultaten kan boeken. De jeugd verder laten ontplooien, was het uitgangspunt. Hawks aasde op spelers met een dubbele licentie, maar in Aalst werden de voorstellen afgeslagen. Al snel stapelden de problemen zich op wegens een gebrek aan entourage. Als coach kreeg ik alle administratie op mijn hals. Ik moest zelfs voor de truitjes zorgen, want bij een oefenmatch bleken die niet meegereisd. Als coach wil ik focussen op het sportieve, maar financiële strubbelingen uit het verleden bleken de club te achtervolgen. In de wandelgangen hoorde ik dat de coronacrisis de club fel pijn deed. We dienden ook een week lang te trainen in Aalst omdat we niet over een zaal beschikten. Nadien moesten we soms trainen om 22 uur omdat de club geen betere trainingsuren had onderhandeld.”

Versterkingen op komst maar nog niet tegen Waregem

Dat de voor Top Division 1 te zwakke spelersgroep inmiddels werd versterkt, heeft bijgedragen tot het gewijzigde standpunt van Verhulst. Hoewel de administratieve rompslomp verhindert dat Hawks zaterdag al kan uitpakken met vers bloed, zullen twee nieuwe namen eerstdaags de rangen vervoegen. Arman Khodadadzade werd opgeleid bij de Nederlandse topploeg Donar Groningen. Hij speelde recent in Italië, maar komt over van Leeuwarden. Dat deze shooting guard voor Hawks koos, heeft te maken met het feit dat hij komend seizoen in Gent studeert. De 2m04 grote Nagui Kayembe, inwoner van Zulte, is de andere nieuwkomer. Sterke pivots binnenhalen is het nieuw credo van Hawks. Dit wordt onderstreept door het feit dat eerstdaags een tweede center de groep vervoegt. Het zou gaan om een versterking die met dubbele licentie zal aantreden met Okapi Aalst.

Aangezien geen enkele versterking tegen Waregem zal mogen aantreden, moet Hawks zaterdag de Merelbeekse arena inzegenen in de oude configuratie. Het zal hoe dan ook een zware dobber worden voor Merelbeke. Waregem, met onder andere Gilles Dierickx en Lars De Lepeleire in de rangen, is een regelrechte titelkandidaat. Hawks zal moeten knokken om een resultaat te behalen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs