Verbreden en verdiepen grachten in Grensstraat opnieuw hervat: Nederland heeft leidingen verlegd

Er wordt opnieuw gewerkt in de Grensstraat in Essen. © RR

Essen -

De werken aan de grachten in de Grensstraat zijn deze week hervat. De beken worden er breder en dieper om meer hemelwater op te vangen. In maart werden deze werken stilgelegd. De aannemer stootte er op Nederlandse pijpleidingen.

Deze werken zijn nodig om meer regenwater op te vangen en wateroverlast te vermijden in de Grensstraat. In maart kon de aannemer niet verder graven. Nederlandse buizen verhinderden dat. Essen en de Nederlandse maatschappijen hebben zich over dit euvel gebogen. De nutsleidingen zijn ondertussen verplaatst zodat de werken nu wel uitgevoerd worden.

De werken gebeuren in verschillende fasen. Deze week is gestart met het vervangen van de kopmuren en inbuizingen tussen de school en de Kammenstraat. Deze werken duren tot eind september. Bewoners aan de Nederlandse zijde van de Grensstraat geraken hierdoor tijdelijk niet op hun oprit met de wagen. De aannemer verwittigt wanneer dit precies zal zijn.

Volgende week starten de herprofileringswerken aan de open grachten. Die worden breder en dieper. Eind september, begin oktober worden die dan betuind.

Geen grasdals meer

Vanaf oktober volgt de heraanleg van de boordstenen en verhardingen. Het schepencollege besliste om de grasdals niet terug te plaatsen ter hoogte van de school. Want het parkeren en manoeuvreren zorgde hier voor gevaarlijke situaties tijdens de schoolspits.

De berm wordt nu aangeplant zodat parkeren er niet meer kan. Uiteraard komen de opritten en bestaand paadjes naar de voordeuren van de woningen wel terug in klinkers. Dit gebeurt in de loop van oktober. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken eind oktober, begin november klaar.

Omrijden

Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer toegelaten in de Grensstraat. Het verkeer moet omrijden via de Nieuwstraat, Stationsstraat en Handelsstraat. Plaatselijk verkeer is wel toegelaten, maar moet wel rekening moeten houden met het werfverkeer.

Het fietsverkeer blijft de hele tijd mogelijk in de Grensstraat. De afvalophaling kan, net zoals het plaatselijke verkeer, normaal verlopen.

(ella)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs