Nathalie Herremans geeft ontslag als directeur Eikenlaarschool: “Ik wil mijn horizon verbreden”

Bij het begin van het schooljaar kwam Nathalie Herremans (midden), samen met burgemeester Callaerts en onderwijsschepen Weckhuysen de nieuwe hesjes voor de gemeentescholen voorstellen. © rr

Reet, Edegem -

Het Rumstse gemeentebestuur moet, naast de reeds openstaande directeurspost voor de gemeentelijke basisschool Ter Doelhagen, nu ook op zoek naar een nieuwe directeur voor de Eikenlaarschool. Huidig Directeur Nathalie Herremans gaat vanaf maandag 7 november aan de slag in de gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius (AVE) in Edegem.

Nathalie Herremans was gedurende 25 jaar actief binnen het gemeentelijk onderwijs van Rumst. Gedurende acht jaar was ze bovendien directeur in de Reetse gemeentelijke basisschool Eikenlaar. Die job ruilt ze nu in voor eenzelfde functie in de gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius (AVE) in Edegem.

Volgens haar zeggen solliciteerde ze voor deze nieuwe locatie om haar horizon te verbreden. Maandag kreeg ze het bericht van het Edegemse schepencollege dat ze als beste kandidaat voor de toelatingsproef geslaagd was en de benoeming haar toekwam.

Verrassing

Nathalie verwittigde daarop meteen het Rumstse schepencollege. “Ik had dit echt niet zien aankomen”, zegt onderwijsschepen Wendy Weckhuysen (CD&V). “Maar ik gun het haar uiteraard van harte en wens haar daar ook veel succes.”

Ook voor het Reetse schoolteam was de verrassing van de switch naar een andere school groot. Zeker omdat Nathalie de laatste maanden van vorig schooljaar in ziekteverlof thuis zat. Maar begin dit schooljaar was ze opnieuw present. Niets wees erop dat dit maar voor twee maanden zou zijn.

Schepen Weckhuysen benadrukt dat de samenwerking met Herremans steeds in de beste sfeer verliep. Dit ontslag betekent wel dat het Rumstse gemeentebestuur voor haar beide scholen naar een nieuwe directeur op zoek moet.

“In onze Ter Doelhagenschool hadden we tot in juni met Christel Van de Weyer een interim directeur in dienst. Deze zomer werden examens voor die job georganiseerd maar niemand was geslaagd waardoor we die procedure nu terug hebben geopend. Misschien vinden we nu niet één maar twee directeurs.”  (jw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs