Wielrennen

Koers op verschillende fronten buiten Oost-Vlaanderen

Het aanbod aan wedstrijden is in ons land groot dit weekend. Vrijdag is er het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp, een dag later de Primus Classic tussen Brakel en Haacht en op zondag de Gooikse Pijl. Sprinters ruiken kans.

Quick-Step Alpha Vinyl brengt in Koolskamp de sprinters Mark Cavendish en Fabio Jakobsen in stelling. Ze kunnen rekenen op de steun van Iljo Keisse, Bert Van Lerberghe en Stan Van Tricht. In de Primus Classic wordt Dries Devenyns in de ploeg ingepast.

Lotto Soudal zet zijn jacht op UCI-punten verder. In Koolskamp heeft Caleb Ewan met Rüdiger Selig, Roger Kluge en Jasper De Buyst zijn vaste lead-out ter beschikking. In de Primus Classic en de Gooikse Pijl is Arnaud De Lie de sprinter van dienst met De Buyst, Victor Campenaerts, Philippe Gilbert, Brent Van Moer en Florian Vermeersch in steun.

Alpecin-Deceuninck speelt zijn sprinttroeven Jasper Philipsen en Belgisch kampioen Tim Merlier uit in het Belgische drieluik. Merlier neemt Koolskamp voor zijn rekening, Philipsen mikt in Haacht en Gooik naar de hoofdvogel.

Sport Vlaanderen-Baloise stuurt Alex Colman, Sander De Pestel, Gilles De Wilde, Tuur Dens, Milan Fretin, Aaron Van Poucke en Sasha Weemaes naar Koolskamp. Een dag later zijn Kamiel Bonneu, Colman, De Wilde, Fretin, Van Poucke, Kenneth Van Rooy en Ward Vanhoof aan zet in de Primus Clasic. In Gooik rijden Bonneu, De Pestel, Dens, Marit, Van Rooy, Vanhoof en Weemaes.

Minerva Cycling Team gunt Yentl Vandevelde, Gilles Borra, Kasper Saver, Jarne Van Dyck, Gil D’Heygere, Stefano Museeuw en Kenneth Caethoven een kans in Koolskamp.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs