Toerisme Essen lanceert nieuw landbouwleerpad ‘Toeren langs Essense boeren’: vier fietslussen langs 27 boerderijen

VVV Tasberg loodst je op Toeren langs Essense boeren onder meer naar Farmfun in Wildert. © koen fasseur

Essen -

Toerisme Essen heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw landbouwleerpad. ‘Toeren langs Essense boeren’ bevat vier nieuwe routes die fietsers loodst langs 27 actieve boerderijen. Vanaf zondag 18 september, Dag van de Landbouw, zijn de routes startklaar.

“We willen het vele werk en alle activiteiten op de Essense boerderijen hiermee zichtbaarder en bekender maken. Zeker nu de hele sector zwaar onder druk staat en voor grote uitdagingen op economisch, ecologisch en sociaal vlak”, legt voorzitter Wies Peeters het opzet uit.

“Essen telt nog best veel land-en tuinbouwbedrijven. Ze zijn ook vanuit toeristisch standpunt interessant. We steken hen met het leerpad niet alleen een hart onder de riem, maar brengen hen op een positieve manier onder de aandacht.”

Al fietsend leer je Essense boerderijen zoals Farmfun in Wildert kennen. © koen fasseur

Het bestuur van VVV-Toerisme Essen stak de koppen bij elkaar en stippelde vier fietslussen uit. De eerste drie routes zijn zo’n twintig kilometer lang en lopen langs de drie grote landbouwgehuchten Hoek, Wildert en Horendonk. De vierde fietslus is 47 kilometer lang en omvat de volledige route”, licht ondervoorzitter Michel Nelen toe.

De infoborden zijn mooi geïllustreerd. © VVV Tasberg

Infoborden en brochures

De routes starten alle drie aan de Tasberg, bij het Karrenmuseum en de Kiekenhoeve. “Daar zijn oude landbouwvoertuigen te zien. Het landbouwleerpad eindigt steeds bij Robotland met de meest innovatieve transport- en robottechnieken. Al fietsend langs de boerderijen ontdek je welke evolutie ook hier heeft plaatsgevonden.”

Aan elke deelnemende boerderij staat een grappig geïllustreerd infobord met daarop algemene informatie over het bedrijf, interessante ‘wist-je-’ en ‘weet-je-datjes’, een leerrijke meerkeuzevraag en een QR- code die een mooi filmpje achter de schermen toont.

Bij VVV Tasberg zijn er vier gratis brochures, per fietslus, te verkrijgen. © koen fasseur

De routes zijn niet bewegwijzerd, maar bij VVV Tasberg vind je gratis vier mooie brochures met daarin onder meer de plattegrond van de fietslussen. Vanaf de Dag van de Landbouw, zondag 18 september, kan je aan VVV Tasberg beginnen toeren langs Essense boeren.

 (ella)

Tasberg VVV-Essen, Moerkantsebaan 50, Essen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs