Voetbal 2de provinciale A FC Destelbergen

FC Destelbergen wint topper tussen titelfavorieten: “Hebben deze keer ons niet uit ons kot laten lokken”

Victor Daems (links op archiefbeeld) spreekt van een verdiende zege tegen SK Maldegem. © Geert De Rycke

Destelbergen -

Vorig jaar verliepen de duels tussen FC Destelbergen en SK Maldegem op en naast het veld in een grimmige sfeer. Dat was zondag niet het geval. De blauwhemden wonnen de topper tussen de twee titelkandidaten met 2-0 en voeren met zes op zes mee de rangschikking aan. SK Maldegem kan met slechts één punt op zes aan de achtervolging beginnen.

Johan Polet

“Het werd een verdiende zege voor ons”, meent Victor Daems van FC Destelbergen, die vorige week tegen Sparta Ursel zijn eerste competitietreffer scoorde. “In een evenwichtige eerste helft werd er niet gescoord. Wij dwongen na de rust meer veldoverwicht af en creëerden de beste kansen. Nash El Yazidi trapte ons rond het uur op voorsprong en legde in de toegevoegde tijd met zijn tweede treffer van de namiddag de 2-0-eindstand vast.”

Er was minder heisa dan vorig seizoen toen jullie met getrokken messen tegenover elkaar stonden?

“We dienden hiervoor de hand in eigen boezem te steken. We hebben ons toen te gemakkelijk uit ons kot laten lokken. We hadden beter moeten weten, maar hebben hieruit wel onze lessen getrokken. Dit mag en zal hopelijk niet meer gebeuren. We moeten ons vooral focussen op onze prestaties en manier van voetballen.”

FC Destelbergen is voor velen de te kloppen titelfavoriet.

“Wij doen niet mee aan die pronostieken. Het is begrijpelijk dat wij geviseerd worden. We eindigden vorig seizoen niet toevallig op de tweede plaats. We beseffen dat we iedere week tegenover een geprikkelde opponent zullen staan, maar leggen onszelf geen druk op. We trekken zaterdag naar FC Sleidinge, dat met twee nederlagen haar competitiestart heeft gemist. Wij komen tegenover een gewond dier te staan dat op zoek gaat naar eerste puntengewin. We zijn gewaarschuwd en zullen de degradant uit eerste provinciale zeker niet onderschatten.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs