Ook aanvaller van 30 miljoen is trots op Remco Evenepoel: “Ik kijk altijd even stiekem hoe hij het allemaal doet”

 ©  AFP

Het is intussen bekend dat Remco Evenepoel ooit een groot voetbaltalent was. Dat weet ook Cody Gakpo (23). De PSV-aanvaller is een jaar ouder dan Remco Evenepoel, maar herinnert zich de kersverse Vuelta-winnaar nog goed. “Hij zat ook in de academie van PSV en bij mij op school. We hadden in die periode goed contact.”

Vincent Van Genechten

De Nederlander, deze zomer nog in de belangstelling van onder andere Manchester United en volgens het gespecialiseerde Transfermarkt 30 miljoen euro waard, zei tegen de NOS: “Als ik nu zijn naam voorbij zie komen, kijk ik wel even stiekem hoe hij het allemaal doet. En het gaat goed, dus ik ben trots op hem”.

Dat Evenepoel één van de grootste wielertalenten zou worden van zijn generatie, dat zag Gakpo niet echt aankomen. “Ik dacht dat hij voetballer wilde worden”, klinkt het. “Op een gegeven moment ging hij weg bij PSV en een paar jaar later hoorden we dat hij een of andere wielerkoers had gewonnen, of het in ieder geval goed had gedaan.”

Of Evenepoel tijdens het fietsen naar school weleens demarreerde? “Nee, anders had ik het wel tegen hem gezegd dat die sport hem beter zou liggen”, lacht Gakpo.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen