Voetbal Challenger Pro League SK Deinze - RWDM 1-2

Alessio Staelens baalt na tweede nederlaag op rij voor SK Deinze: “Druk wordt stilaan groter”

Alessio Staelens (SK Deinze) in actie tijdens de wedstrijd tegen RWDM: “Ze vormden een moeilijk te manoeuvreren blok.” ©  BELGA

DEINZE -

SK Deinze verloor op de vijfde speeldag op eigen veld met 1-2 van RWDM en is met 5 punten op 15 weggezakt naar een teleurstellende tiende plaats in de rangschikking.

Johan Polet

Alessio Staelens wist dat het een moeilijk duel zou worden tegen de Brusselaars bij wie Youssef Challouk aan de aftrap stond. Deze 27-jarige middenvelder verhuisde in het tussenseizoen van SK Deinze naar KV Kortrijk. Hij werd door de West-Vlaamse club vorige week verrassend aan RWDM uitgeleend. “RWDM is zeer ambitieus en heeft zich fors versterkt”, aldus de 27-jarige Staelens die als rechtsachter speelde. “We hadden ook in de voorbije jaren een zware klus aan RWDM dat veel kracht aan maturiteit koppelt. Het is een stugge tegenstander die een moeilijk te manoeuvreren blok vormde. De druk op onze groep wordt stilaan groter. Aanstaande vrijdag komt rode lantaarn FC Dender op bezoek.”

“Van alle jongens die einde contract waren, ben ik de enige die is gebleven. Ik ondertekende een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar. Ik heb even getwijfeld om bij SK Deinze te blijven. Ik wist dat er veel nieuwe jongens zouden komen. Het was profvoetballer blijven of sportief een stap terugzetten. Ik heb met volle goesting voor de eerste optie gekozen”, besluit Staelens.

“Ik ben tevreden met de komst van Steve De Ridder die als bankzitter van start ging”, aldus coach Takahasi Shiraishi (SK Deinze). “Ik heb nog met hem samengewerkt bij STVV. Hij koppelt een grote dosis ervaring aan winnaarsmentaliteit. Hij is conditioneel sterk en gaat altijd voorop in de strijd. Hij drukt zowel in de kleedkamer als op het veld zijn stempel op de groep. Hij bezorgt ons een grote meerwaarde. Hij zal in de komende weken naar zijn beste conditie groeien. We moeten geduld hebben met hem.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs