Liefhebbers streekbieren strijken neer in Café Hoek-City voor streekbierenfestival

Bierliefhebbers heffen het glas op het streekbierenfestival in Café Hoek-City. © koen fasseur

Essen -

Voor bierliefhebbers was café Hoek-City dit weekend de place to be. Liefst acht brouwerijen uit de buurt lieten hun gouden vocht rijkelijk vloeien op het streekbierenfestival. Bezoekers kregen de kans om liefst veertig verschillende soorten bieren te proeven.

De brouwerijen Nl. Galea Craft Beers, De Commies, Crow Mountain, De Houten Valk, Dame Jeanne, Koekwhouse, Mokke en Cydral zijn allemaal actief op minder dan twintig kilometer van het café.

Die verzamelden zaterdag in Café Hoek-City en dat lieten bierliefhebbers uit de regio zich geen twee keer zeggen. De kroonkurken van de flesjes streekbieren gingen vlot open.

Unieke kans om nieuwe bieren te leren kennen. © koen fasseur

Café Hoek-City heeft dan ook wat met bier, want een heel jaar door vind je er verschillende bieren op de kaart. Elk seizoen wisselt het aanbod. Een absolute aanrader voor buerliefhebbers is het highbieren. Dat is een proeverij van zes bieren met aangepaste hapjes. Deze formule is gegeerd zowel als een teambuilding of een gezellig avondje vol verrassingen met vrienden of familie.

Wie de smaak te pakken heeft en zelf bier wil gaan brouwen, zit ook hier aan het juiste adres. Bierkenner Hans Bombeke geeft er sinds deze maand een cursus.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs