Wielrennen Beloften U23 Road Series

Yentl Vandevelde eindlaureaat: “Met de hakken over de sloot”

Het podium met Brem Deman (knelspurten), eindlaureaat Yentl Vandevelde en Jelle Harteel (jongeren). 

Eke -

Yentl Vandevelde (Minerva Continental Team) schrijft de U23 Road Series op zijn naam en bekroont daarmee een sterke tweede seizoenshelft. De GP de Honelles in Angreau was een kolfje naar de hand van een bijzonder gretige Arno Claeys (Team Elevate p/b Home Solution Soenens), die zijn profambities kracht bijzette.

Freddy De Geest

De slotwedstrijd van de U23 Road Series zorgde in Angreau voor veel animo en bijzonder veel spankracht voor de dagzege en de overwinning in het eindklassement. “Met de hakken over de sloot”, zuchtte Ekenaar Yentl Vandevelde, die het met miniem verschil haalde voor Dylan Vandenstorme (EFC-L&R-AGS) en Brem Deman (VDM-Trawobo CT). “Ik ben met keelpijn opgestaan en voelde me niet kiplekker. Op karakter heb ik de wedstrijd afgewerkt. De komende dagen zal ik moeten uitzieken. Ik hoop ook snel op een verlossend telefoontje. Er is interesse, zelfs van Franse continentale ploegen, maar ik zou graag prof worden.”

De wind speelde zaterdag een belangrijke rol op de niet super lastige omloop. “Ik focuste me vooral op het Lotto Soudal duo Jelle Harteel en Vincent Van Hemelen. Die bestookten me in het wedstrijdbegin. Toen er een groep van twintig wegreed, met Van Hemelen en ook Len De Pauw aan boord, zag het er even link uit. Ik poefte ernaartoe, maar dat kostte veel energie. In een knelspurt sprokkelde ik punten en dat zou bij de eindafrekening de doorslag geven. In een latere fase, het werd een zeer onoverzichtelijke koers met steeds wisselende wedstrijdsituaties, klitte er een heel ruime kopgroep samen. Harteel was er niet bij en dus hield ik enkel Van Hemelen in de gaten. Dat Vandenstorme en Deman de grootste bedreiging vormden, had ik niet in de gaten. Eind goed, al goed, maar het was nipt”, stelde de trotse bezitter van de gele trui.

Eindklassementen 

Individueel: 1. Yentl Vandevelde 105 punten, 2. Dylan Vandenstorme 103, 3. Brem Deman 101, 4. Jelle Harteel 94, 5. Vincent Van Hemelen 92, 6. Len De Pauw 90, 7. Liam Slock 82, 8. Alex Vandenbulcke 72, 9. Warre Vangheluwe 72, 10. Luca De Meester 67.

Ploegen: 1. Lotto Soudal 164 punten, 2. Metec-Solarwatte p/b Mantel 148, 3. Minerva Cycling Team 146, 4. Cycling Vlaanderen 146, 5. Team Elevate p/b Home Solution Soenens 142, 10. VDM)Trawobo CT 94.

Jongeren: 1. Jelle Harteel 94 punten, 2. Alec Segaert 37, 3. Michiel Lambrecht 31.

Knelspurten: 1. Brem Deman 33 punten, 2. Jelle Harteel 20, 3. Yentl Vandevelde 18.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs