Essense gezinnen picknicken aan Oude Pastorij: Huis van het Kind trapt nieuw werkjaar af

Heel wat Essense gezinnen genoten van een gezellige familiepicknick en leerden het Huis van het Kind beter kennen.  © Gemeente Essen

Essen -

Op woensdagnamiddag 7 september organiseerden het Huis van het Kind Essen en de gemeente een gezellige familiepicknick op het domein van de Oude Pastorij. Tal van (groot)ouders en kinderen genoten van tal van activiteiten.

Onder meer 1Gezin1Plan, de jeugddienst en de Opvoedingswinkel hadden leuke activiteiten voor de kinderen in petto. Terwijl de kleintjes speelden kregen ouders uitleg over de dienstverlening van het Huis van het Kind. Die maakte ook van de gelegenheid gebruik om het programma van het najaar bekend te maken.

Er waren leuke activiteiten voor kinderen. © Gemeente Essen

Schepen van Jeugd Arno Aerden (Vooruit) blikt tevreden terug op de picknick: “Het Huis van het Kind biedt antwoorden op vragen over opvoeden, zwangerschap, mentale gezondheid bij jongeren, verslaving en nog veel meer. Vaak weten ouders en jongeren niet waar zij terecht kunnen met hun vragen. Met deze picknick konden we toch weer heel wat mensen informeren hierover.”

Het Huis van het Kind start een nieuw werkjaar. © Gemeente Essen

Huis van het Kind Essen is een lokaal samenwerkingsverband van verschillende organisaties die zich inzetten voor (aanstaande) gezinnen, kinderen en jongeren. Samen zorgen ze voor een toegankelijk multidisciplinair, geïntegreerd en afgestemd aanbod. (ella)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs