“Nieuwe Chelsea-eigenaars tekenden 4-4-3-formatie op bord voor Tuchel”

Todd Boehly is de nieuwe co-eigenaar van Chelsea. ©  ISOPIX

Nieuwe Chelsea-eigenaars Todd Boehly en Behdad Eghbali zouden in een vergadering over nieuwe transferdoelwitten met de pas ontslagen trainer Thomas Tuchel per ongeluk een 4-4-3-formatie op een bord getekend hebben. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde sportwebsite The Athletic donderdag, al wordt het verhaal wel ontkend door Chelsea.

Wim Conings

Het verhaal van de opstelling met de elf veldspelers lijkt de wereld ingestuurd door iemand uit de entourage van Tuchel. Die zou op die manier meteen een slechte indruk gekregen hebben van de nieuwe machthebbers op Stamford Bridge en waren naar verluidt getuige van nog andere momenten van ‘slapstick’.

Boehly en Eghbali hadden vooral ervaring met Amerikaanse sporten en amper met voetbal voordat ze bijna 5 miljard betaalden om de Engelse topclub Chelsea over te kopen van Roman Abramovich. Volgens hetzelfde artikel volgden beiden de afgelopen maanden een snelcursus om hun kennis van het voetbal bij te spijkeren.

Tuchel werd woensdag op straat gezet door Boehly en Eghbali na een 1-0-nederlaag in de Champions League tegen Dinamo Zagreb.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Chelsea

Video

Keuze van de redactie