Lewis Hamilton moet achteruit op startgrid in Grote Prijs van Italië na nieuwe motorwissel

 ©  REUTERS

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaat voor een vierde motorwissel dit seizoen en zal daarvoor een gridstraf krijgen in de Grote Prijs Formule 1 van Italië, die zondag op het circuit van Monza gereden wordt, zo maakte zijn team Mercedes donderdag bekend.

Bron: BELGA

Meer dan waarschijnlijk zal de Brit helemaal achteraan moeten starten in de laatste GP van het seizoen in Europa. Welke startplaats hij zal krijgen, hangt van de componenten die er vervangen worden en eventuele andere piloten die eveneens een motorwissel doorvoeren. Per seizoen zijn er slechts drie wissels toegelaten, zonder daarvoor gestraft te worden.

Met 158 punten staat de regerende vicewereldkampioen pas op de zesde plaats in de WK-stand, waardoor hij al een tijdlang niet meer in aanmerking komt voor de wereldtitel - het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Max Verstappen (Red Bull) zich voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen zal kronen. Mercedes kon dit seizoen nog geen enkele GP winnen, na jaren van dominantie. Met vijf zeges in Monza deelt Hamilton wel het record met Michael Schumacher.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Lewis Hamilton

Video

Keuze van de redactie