Xavier Siméon beëindigt motorsportcarrière

 ©  AFP

Xavier Siméon zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als beroepspiloot. Dat maakte hij donderdag bekend.

Bron: BELGA

De motorrijder werd in 2021 wereldkampioen endurance (uithouding) en schreef twee keer de 24 uur van Le Mans op zijn naam (in 2021 en 2022). In 2018 nam hij deel aan het WK MotoGP, de koningsklasse van het WK motorsport, waarin hij op een Ducati 27e werd met 1 WK-punt.

Daarvoor was hij acht seizoenen actief in de Moto2. Daarin won hij een wedstrijd, de Grote Prijs van Duitsland in 2015. Een zevende plaats in de WK-eindstand dat jaar is zijn beste uitslag. Siméon waagde in 2019 ook zijn kans in de electrische MotoE. De motorrijder stopt om persoonlijke redenen. Hij zal zich voortaan toeleggen op het trainen van jonge talenten, onder wie huidig Moto2-rijder Barry Baltus.

“Vandaag heb ik het hoogtepunt van mijn carrière bereikt met een WK Endurance-titel. Ik besef hoeveel geluk ik heb gehad om mijn passie ten volle te beleven, maar nu ligt mijn toekomst elders”, zegt Siméon. “Ik wil nu mijn passie en al mijn ervaring doorgeven aan jong Belgisch talent dat wil doorbreken. Ik denk aan Barry Baltus in Moto 2, maar ook aan de jongeren die hun stempel nog moeten drukken (zoals Lorenz Luciano), en de studenten van de vzw Belgian Motorcycle Academy (in Mettet).”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt