Proeven van veertig streekbieren en brouwers ontmoeten in jarig café Hoek-City op zaterdag 10 september

Gezellig proeven van streekbieren op het terras van Café Hoek-City. © Hoek-City

Essen -

Uitbater Tom Sanders en Nele de Koning van café Hoek-City, dat ook zeven jaar bestaat, organiseren op zaterdag 10 september voor de tweede keer een streekbierenfestival. Tussen 14 en 21u kunnen liefhebbers proeven van het gouden vocht van acht brouwerijen uit de regio. Wie zelf bier wil brouwen, kan er een cursus volgen onder leiding van bierkenner Hans Bombeke.

“Met de tweede editie van ons streekbierenfestival vieren we meteen ook de zevende verjaardag van café Hoek-City op de huidige locatie”, stellen de uitbaters.

Op de taart mogen dan zeven kaarsjes staan, op de bierkaart staat er een veelvoud aan streekbieren. “Op het streekbierenfestival kan je kiezen uit een veertigtal bieren. Je kan er een heel jaar door van genieten in ons café. We passen onze bierkaart aan de seizoenen aan. Zo is het binnenkort opnieuw tijd voor een reeks echte winterbieren”, vertelt Tom Sanders.

Het streekbierenfestival is daarnaast een ideale gelegenheid om brouwers uit de regio te ontmoeten. Nl. Galea Craft Beers, De Commies, Crow Mountain, De Houten Valk, Dame Jeanne, Koekwhouse, Mokke en Cydral zijn allemaal actief in de Antwerpse regio. “De meesten zitten zelfs op minder dan twintig kilometer van ons café. Bezoeker krijg je zaterdag de unieke kans om de brouwers en andere bierliefhebbers te ontmoeten.”

Highbieren is in trek als teambuilding en avondje uit met vrienden. © Hoek-City

Highbieren met vrienden

Café Hoek-City staat er om bekend dat ze meerdere bieractiviteiten inrichten. Hans Bombeke geeft start deze maand met een cursus bier brouwen en in oktober staat er ook een proefavond op de planning met Brasserie de la Senne.

“Ook ons highbieren valt steeds meer in de smaak. Dat is een proeverij van zes bieren met aangepaste hapjes. Deze formule is gegeerd zowel als een teambuilding of een gezellig avondje vol verrassingen met vrienden of familie. Een absolute aanrader voor bierliefhebbers”, meent de cafébaas.

Wie al eens graag een streekbiertje drinkt of een bier proefde en wil weten wie de brouwer is, is zaterdag 10 september vanaf 14u bij café Hoek-City aan het juist adres. Deelnemen kan voor 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. In de toegangsprijs zitten drie jetons begrepen, waarmee je minstens drie bieren (15cl) kan proeven. Bezoekers kunnen uiteraard meerdere bieren proeven, er is keuze uit een veertigtal.

 (ella)

Café Hoek-City, Moerkantsebaan 268, Essen, hoek-city@hotmail.com of Facebook

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs