voetbal3de afdeling vv bzwarte leeuw

Seizoen voorbij nog voor het begonnen is: Sebbe De Beukelaer scheurt kruisband

Sebbe De Beukelaer wordt vrijdag geopereerd en dan kan de revalidatie beginnen. Elke training die ik dit seizoen nog zou kunnen meepikken, is mooi meegenomen.  © koen fasseur

rijkevorsel -

En plots is het seizoen voorbij nog voor het begonnen is. Derdeklasser Zwarte Leeuw startte de competitie afgelopen weekend met een 1-2-nederlaag tegen Diest. Sebbe De Beukelaer, normaal gezien vaste waarde achteraan bij de thuisploeg, was daar al niet meer bij. In de laatste oefenpot tegen Berchem liep het grondig mis. “Plots hoorde ik een krak en bleef mijn been staan, terwijl ik wilde draaien”, aldus de centrale verdediger.

dries van thielen

27 augustus, één week voor de start van de competitie. Zwarte Leeuw verliest thuis met 0-1 van Berchem Sport. Maar veel erger dan het sportieve verlies, is het verlies van vaste waarde Sebbe De Beukelaer voor de rest van het seizoen.

“Ik was aan het verdedigen op een speler van Berchem”, zegt de verdediger. “We waren niet echt in een duel, maar toen ik me om­draaide, bleef mijn voet staan en hoorde ik een krak.”

Maar zelfs op dat moment denkt De Beukelaer nog niet meteen het ergste. “In het begin deed het ook niet zoveel pijn. En alles ging nog: ik kon wandelen, naar het werk gaan, autorijden… Dat was allemaal geen probleem. Nog steeds niet trouwens. Alleen als ik wil draaien, krijg ik gigantisch veel last.”

Maar naarmate de week vorderde en de pijn toenam, ging De Beukelaer toch maar op consultatie bij de dokter. “In het begin vertelden ze me dat het om een gescheurde meniscus ging. Dat luchtte op, want dan zou ik vier weken afzien, maar daarna wel kunnen spelen. Pas toen ik een MRI-scan onderging, bleek het toch iets ernstiger te zijn. Het verdict: een gescheurde kruisband. Vrijdag word ik geopereerd , nadien kan ik beginnen met revalideren.”

De Beukelaer zou tot midden april out zijn. “Het ziet er inderdaad naar uit dat mijn seizoen erop zit. Maar uiteraard is er ook de hoop dat ik toch iets eerder zou kunnen meedoen. Elke training die ik dit seizoen nog zou kunnen mee­pikken, is mooi meegenomen.”

Vanzelfsprekend deed het pijn om zaterdag de competitiestart vanuit het publiek te volgen. “Natuurlijk wilde ik mijn ploeg­makkers aanmoedigen bij het nieuwe seizoen. De sfeer in het ­stadion was alvast de moeite. Maar het was echt zonde dat ik niet kon meedoen. En dan verloren we ook nog eens met 1-2 van Diest.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs