CHAMPIONS LEAGUE. Hattrickheld Lewandowski bezorgt Barcelona makkelijke zege, Napoli smeert Liverpool zware nederlaag aan

 ©  AP

Barcelona heeft tegen Pilsen gedaan wat het moest doen. Bij de Catalanen was Lewandowski een van de uitblinkers met een hattrick. Nog vanavond smeerde Napoli Liverpool een zware nederlaag aan en was Ajax goed bij schot tegen Rangers.

Jens Jacobs

Hattrickheld Lewandowski aan het feest in doelpuntenfestival tegen Pilsen

Met Viktoria Pilsen kreeg Barcelona een hapklare brok op het menu. De Tsjechen hadden zich via de voorrondes geplaatst voor het kampioenbal geplaatst maar moesten al na een kwartier achtervolgen tegen Barcelona. Een hoekschop kwam via een tussenstationnetje op het hoofd van Franck Kessié. De Ivoriaan kon niet meer missen: 1-0. Toch was het even schrikken toen Christensen een slag kreeg van spits Mosquera en in zijn val de spits tegen de grond werkte. Pilsen schreeuwde om een strafschop, bij Barcelona wouden ze een rode kaart voor de slag. Lawrence Visser had de rode kaart al vast, maar na een tussenkomst van de VAR werd het geel en geen strafschop.

Barcelona liet het niet aan zijn hart komen en combineerde lustig verder. Na een half uur was het opnieuw raak. Lewandowski liet nogmaals zien dat hij een van de beste spitsen ter wereld is. De Pool kreeg de bal aan de rand van de zestienmeter en plaatste de bal knap in doel: 2-0. Na een doelpunt van Sykora leek Pilsen terug spanning in de wedstrijd te brengen, maar die spanning was van korte duur. Ousmane Dembélé snoepte de bal af van zijn belager en bood Lewandowski zijn tweede van de avond aan.

Ook na de pauze bleef Barcelona drukken. Lewandowski kroonde zich tot man van de wedstrijd door zijn hattrick te vervolledigen en ook Ferran Torres liet zich nog opmerken met een schitterend doelpunt: 5-1.

 ©  AFP

Sterk Bayern kent geen problemen met Inter

Bayern was niet naar Italië gekomen om punten te verliezen. De Rekordmeister begon verschroeiend. Onana zich meteen een paar keer onderscheiden op schoten van Kimmich. Even later zou het toch raak zijn. Kimmich zette Leroy Sané alleen voor doel. De Duitser nam de bal heerlijk uit de lucht en omspeelde doelman Onana.

Bayern rook bloed en Inter zag af. Davies en Sabitzer waren nog dichtbij de 0-2, maar pogingen misten precisie om in doel te verdwijnen. Ook na de pauze was het al Bayern wat de klok sloeg. Dat leverde ook een doelpunt op. Weer was het Sané die een hoofdrol opeiste. De Duitser leek zijn tweede van de avond te maken, maar het was verdediger D’Ambrosio die die de bal over de lijn duwde. Eindstand: 0-2.

 ©  EPA-EFE

Napoli smeert Liverpool zware nederlaag aan

Al na een minuut spelen was het al bijna zover. Victor Osimhen, ooit nog op de loonlijst van Charleroi, ging doelman Alisson voorbij maar de hoek was te scherp om de bal nog binnen het kader te krijgen. Het was slechts uitstel van executie. Na handspel van Milner ging de bal op de stip bij Liverpool. Zielinski zette zich achter de bal en faalde oog in oog met Alisson niet: 1-0. Osimhen leek even later op weg naar het tweede doelpunt. Virgul van Dijk verdedigde echter goed, maar raakte daarbij licht de wreef van de spits met zijn studs. De VAR twijfelde niet en oordeelde dat het strafschop was. Osimhen zette zich zelf achter de bal, maar trapte het leer te zwak op Alisson. In de herneming miste Di Lorenzo de kans op de dubbele voorsprong.

Die dubbele voorsprong zou er even later toch komen. Na een knappe combinatie verscheen Zambo Anguissa alleen voor doel. De Kameroener bleef ijzig kalm en zette Napoli op rozen. Napoli bleef drukken en na de blessure van Osimhen mocht invaller Giovanni Simeoni, zoon van Atletico-coach Diego, zowaar de 3-0 op het bord zetten. Ook na de pauze ging Napoli door op hetzelfde elan. Zielinski zorgde meteen na de rust voor de 4-0. Luis Diaz redde even later nog wel de eer voor Liverpool, maar verder dan de 4-1 kwam Liverpool niet meer.

 ©  AP

Richarlison bezorgt Tottenham zege na slaapverwekkende vertoning

Ook in Londen stond er Champions League-voetbal op de agenda. Tottenham ontving Marseille. Een wedstrijd die in tegenstelling tot heel wat andere wedstrijden vanavond voor weinig spektakel zorgde. Marseille voetbalde voor de pauze wel op een degelijk niveau, maar echt kansen leverde dat niet op. Slechts een keer werd er tussen de palen geschoten. Lloris was echter bij de pinken en zorgde ervoor dat beide teams met een brilscore de kleedkamers introkken.

Tottenham kwam het beste uit de kleedkamers en Son leek ook op weg naar het openingsdoelpunt. Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) wou dat echter voorkomen en maaide de Koreaan onderuit. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf de Congolees terecht rood.

Die rode kaart gaf Tottenham vleugels. Tien minuten voor tijd was raak voor de Spurs. Richarlison zette zijn hoofd goed tegen de bal en zette zijn team zo verdiend op voorsprong. Diezelfde Richarlison stond even later op de juiste plek om zijn tweede van de avond binnen te schieten: 2-0.

 ©  AP

Ajax begint campagne met makkelijke zege tegen Union-killer Rangers

Eerder op de avond begon ook Ajax aan zijn Champions League-campagne. Met Rangers kregen Ajax en Alfred Schreuder meteen een verraderlijke tegenstander tegenover zich. De Schotten schakelden in de voorrondes vicekampioen Union en PSV Eindhoven uit. Ajax was dus gewaarschuwd.

De Amsterdammers begonnen dan ook scherp aan de partij. En bij een hoekschop was het al meteen raak. Berghuis schilderde de hoekschop perfect op het hoofd van Edson Alvarez. De Mexicaan, die afgelopen zomermercato nog in de belangstelling stond van Chelsea, kopt de bal staalhard binnen. Doelman McLaughlin had geen verhaal tegen de kopbal van de Mexicaan.

Ajax rook bloed en drukte stevig door. Na een half uur stond het al 3-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Eerst verdween een schot van Berghuis via het been van Sands in doel. Een minuut later zette Kudus knap de 3-0-tussenstand op het bord.

Een resultaat waar ze in Amsterdam best tevreden mee waren. Ajax haalde zijn voet van het gaspedaal en focuste zich vooral op de bal in de ploeg houden. Bergwijn zette diep in de tweede helft de 4-0-eindcijfers nog op het bord, maar blesseerde zich wel bij die actie. Rangers was niet bij machte om nog voor nervositeit te zorgen.

 ©  EPA-EFE

Efficiënt Sporting zet Europa League-winnaar Frankfurt opzij na twee dolle minuten

Het Portugese Sporting heeft op bezoek bij Eintracht Frankfurt een belangrijke overwinning geboekt. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, trok Sporting in twee dolle minuten de wedstrijd naar zich toe.

Met een bezoek van het Portugese Sporting begon Eintracht Frankfurt aan zijn Champions League-campagne. Frankfurt won vorig jaar de Europa League en wou zich nu ook bij de grote jongens tonen. De Duitsers toonden in de eerste helft heel wat goede wil, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Maar ook Sporting was niet in goeden doen. De Portugezen speelden een zwakke eerste helft en mochten van geluk spreken dat Frankfurt weinig deed met het balbezit.

Weinig beterschap in de tweede helft, beide ploegen bleven hetzelfde slaapverwekkende voetbal spelen. Een gelijkspel zou dan ook een logische uitslag geweest zijn. Marcus Edwards dacht daar echter anders over. De Engelsman kreeg na een uur de bal in het strafschopgebied aangespeeld van Morita, leek de bal slecht te controleren, maar kon toch nog op doel besluiten. Doelman Kevin Trapp was geklopt. Een minuut later nam Edwards de rol van aangever op zich. Barcelona-huurling Trincão nam de assist dankbaar in ontvangst en zette Sporting zo op rozen. In de laatste tien minuten zette Nuno Santos de 0-3-eindcijfers nog op het bord.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer