Binnengluren achter muren gemeentehuis en genieten van optredens, workshops, demonstraties en lekkers op zondag 11 september

Leer het gemeentebestuur anders kennen op zondag 11 september. © Elke Lamens

Essen -

De opendeurdag van de gemeentelijke gebouwen op het Heuvelplein krijgt steeds meer vorm. Het belooft op zondag 11 september aangenaam familiegebeuren te worden met attracties voor jong en oud. Tussen 10 en 18u zijn er workshops, demonstraties, optredens en kinderanimatie.

Het Heuvelplein is zondag de palce to be. De ideale gelgenheid voor inwoners om de gemeente in actie te zien zowel voor als achter de schermen. Door en rondom het gemeentehuis is een parcours uitgestippeld. Een ontdekkingstocht langs de diensten en een inkijk in geplande projecten.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een wedstrijd en zo kans maken op een introductiedag zweefvliegen in Woensdrecht of een mand met lekkers.

Een greep uit de mogelijkheden: een bezoek aan het Gerard Meeusenmuseum op de zolder van het gemeentehuis, demonstraties van de brandweer en de ambulancedienst, creatieve workshops van de Academie voor muziek, woordkunst-drama, dans en beeld (Muzarto), een optreden van LaLaBlues, steltenlopers, foodtrucks en voor de kleinsten is er een springkasteel, kindergrime en een ballonnenplooier.

Geen auto’s zondag aan de Heuvelhal, wel Puur Lokaal en tal van animatie. © Elke Lamens

Naast het gemeentehuis, op het Heuvelplein, staat de duurzaame markt Puur Lokaal opgesteld voor streekproducten zoals biologische wijnen, honing, confituur, groenten en fruit, hamburgers, wenskaarten en nog veel meer.

De fiets is die dag het beste vervoermiddel. Aan het gemeentehuis, zijde Kapelstraat, is er een fietsenparking. Auto’s parkeren zich aan supermarkt Okay. De riksjafiets van de gemeente brengt bezoekers van de parking naar het gemeentehuis. (ella)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs