Chelsea grijpt meteen in na tegenvallende seizoensstart en zet coach Thomas Tuchel op straat

 ©  AP

Opvallend nieuws woensdagochtend: Chelsea besloot, daags na de verrassende nederlaag tegen Dinamo Zagreb, trainer Thomas Tuchel op straat te zetten. Ook in de Premier League vlot het nog niet echt voor The Blues met slechts 10 op 18.

Thomas Cami

Het ontslag van de 49-jarige Duitser komt vrij onverwachts. In januari 2021 nam hij het roer over bij Chelsea, enkele maanden later veroverde hij meteen de Champions League. Vorig seizoen eindigde Chelsea nog derde in de Premier League: geen schande als je enkel Manchester City en Liverpool voor je moet dulden.

Dit seizoen schoot Chelsea iets minder uit de startblokken: met slechts 10 op 18 vertoeven The Blues momenteel op de zesde plek, en ook op de openingsspeeldag van de Champions League ging Chelsea verrassend ten onder tegen het bescheiden Dinamo Zagreb.

In een bericht op de clubwebsite bedankt Chelsea zijn coach voor bewezen diensten en zegt dat hij altijd een plaats in de clubgeschiedenis zal hebben na het winnen van de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubs. Chelsea is sinds mei in handen van een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly. “Nu de nieuwe eigenaars 100 dagen in functie zijn, geloven zij dat het moment gekomen is om deze verandering door te voeren”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Chelsea

Video

Keuze van de redactie