Economieminister Dermagne (PS) wil weten waarom winkelkar bij ons zoveel duurder is dan in buurlanden

 ©  ISOPIX

Of het nu over pasta, bier, kaas, boter of andere producten gaat, een typische Belgische winkelkar is duurder dan in de buurlanden. Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) wil beter begrijpen hoe dat komt.

Daarom werd er enkele maanden geleden een studie besteld bij het prijzenobservatorium, een organisatie die nauwgezet de prijzen in de gaten houdt. “De studie zou in de komende weken afgerond moeten zijn”, aldus Dermagne. “Eventuele verdachte evoluties zullen nadien aan de mededingingsautoriteit worden voorgelegd, daarna wordt beslist welk gevolg er aan wordt gegeven om de prijzen te drukken.”

LEES OOK. “Als we op Facebook zien dat de tent er staat, komen we”: Belgen overspoelen Franse supermarkten voor goedkopere winkelkar (+)

Volgens Simon November van Test Aankoop is het duidelijk welke factoren zorgen voor een dure Belgische winkelkar: “België is een kleine afzetmarkt, dat is minder interessant voor grote producenten. Ook de loonkosten, btw-tarieven en indirecte belastingen zoals de suikertaks spelen een belangrijke rol.”(trb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen