Wielrennen Dernycriterium in Wetteren

Fabio Jakobsen wint Dernycriterium in Wetteren voor Arnaud De Lie, afscheidnemende Iljo Keisse steelt de show: “Het aftellen kan beginnen”

Iljo Keisse werd vijfde in Wetteren. © Marc Van Hecke

Wetteren -

Europees kampioen Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) schreef maandag in kermisvierend Wetteren het dernycriterium op zijn naam. Arnaud De Lie, het kroonjuweel van Lotto Soudal, eindigde tweede voor ploegmakker Victor Campenaerts, Edward Theuns en de afscheidnemende Iljo Keisse.

Freddy De Geest

Op 24 november hangt Iljo Keisse, de Keizer van ’t Kuipke, in ’t Kuipke de fiets aan de haak tijdens een avond vol topsport, muziek en entertainment. “Het aftellen is begonnen”, zei Keisse vooraleer hij in Wetteren de laatste keer aan de start van het dernycriterium verscheen. “Ik geef altijd het beste van mezelf en dat wordt gewaardeerd door de supporters. In Wetteren miste ik maar een paar edities omdat ik toen ofwel in de Vuelta zat ofwel in Engeland koerste. In de Keisse-bocht gaan we de Wetterse supporters trakteren op een pint. In deze fase van mijn carrière zijn er voor mij nog weinig koersen. Koersen zonder druk is synoniem voor genieten en daar past dit criterium heel goed in. In Heusdenkoers heb ik me dubbel geplooid om er goed te zijn en dat lukte. Dat Tom Van Asbroeck en Oliver Naesen me voorafgingen, zorgde niet voor ontgoocheling. Ik was op de afspraak en dat telt.”

Was Iljo Keisse in Wetteren ingehuurd als ‘publieksopwarmer’, dan slaagde de ploegmakker van Fabio Jakobsen met onderscheiding. Publiekslieveling Keisse won de eerste reeks voor Oliver Naesen, Jules Hesters, Arnaud De Lie en Victor Campenaerts. Daarna was het de beurt aan Dries De Bondt om de tweede reeks naar zijn hand te zetten voor Jasper De Buyst, Fabio Van Den Bossche, Edward Theuns en Fabio Jakobsen. In de finale werden de messen geslepen. Naesen (10 punten) begon als leider aan de finale. De Lie, Campenaerts en Jakobsen (11), De Bondt (12) en Theuns (13) behielden uitzicht op de eindzege. In het slot van de geanimeerde slotreeks toonden Jakobsen en De Lie een meerwaarde. Dat de Nederlandse sprinter het Belgische rastalent klopte, zal niet verbazen.

Organisator Olivier Van Alboom en wedstrijdleider Laurens De Vreese konden zo een mooie naam toevoegen aan het indrukwekkende palmares. Niet enkel voor Iljo Keisse maar ook voor Dimitri Claeys was dit de laatste passage als renner in de Scheldegemeente.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs