Opvallende streetart kondigt afscheidsfeest van Iljo Keisse aan: “Een mix van sport, muziek en entertainment”

Gent/Destelbergen/Wetteren -

Waar anders dan in het Gentse Kuipke neemt Iljo Keisse (39) op 24 november afscheid als professioneel wielrenner. Tijdens ‘Merci Iljooo’ krijgt de ‘Keizer van ’t Kuipke’ een gala-avond vol sport, muziek en entertainment.

Sander Luyten

Het afscheidsfeest werd maandag aangekondigd tijdens een wedstrijd in Wetteren, waar ook Iljo Keisse aan deelnam. Dat gebeurde met streetart van Puncheur, een groep artiesten die het gezicht van de renner van Quick Step-Alpha Vinyl op straat schilderden. Het evenement vindt plaats op 24 november, vier dagen na het einde van de Zesdaagse in ’t Kuipke.

“Iljo wilde geen afscheid tijdens de Zesdaagse van Gent”, benadrukt Christophe Impens, van organisator Golazo. “Hij wil een goede Zesdaagse rijden en dat kan alleen als hij volledig gefocust is. Als hij elke avond zou worden gevierd en wedstrijden moet koersen, zou dat niet lukken. Maar vier dagen na de Zesdaagse gaat de goede sfeer zeker nog in ’t Kuipke hangen.” (lees verder onder foto)

 ©  Puncheur

‘Merci Iljooo’ - met drie o’s als verwijzing naar de kreten tijdens de Zesdaagse van Gent - wordt volgens Impens een avond vol topsport, muziek en entertainment: “Er zal worden gekoerst die avond, ook door Iljo, in verschillende disciplines van de Zesdaagse. Verschillende genodigden zullen tussendoor hulde brengen aan Iljo. Wie allemaal komt, maken we binnenkort stapsgewijs bekend.”

Het wordt houdt van donderdagavonden tijdens de Zesdaagse zal zich tijdens ‘Merci Iljooo’ thuisvoelen, zegt Impens nog. “We verkopen plaatsen voor het middenplein en de zitplaatsen en ik twijfel er niet aan dat de zaal zal vollopen”, zegt Impens. “Heel de zomer, onder meer tijdens Heusden Koers, heb ik gevoeld hoe populair Iljo nog is.” (lees verder onder foto)

 ©  Getty Images

Iljo Keisse kondigde al eerder aan dat dit jaar zijn laatste seizoen als profrenner zou worden. De Gentenaar rijdt sinds 2010 voor Quick-Step. Zijn overwinning in de slotetappe van de Ronde van Italië 2015 is zijn mooiste zege op de weg. In het baanwielrennen stapelde Keisse de triomfen op. ‘Zijn’ Gentse zesdaagse won hij zeven keer. De wedstrijd vindt dit jaar plaats van 15 tot 20 november en viert dan zijn honderdste verjaardag.

INFO: www.merciljo.be, tickets zijn te koop vanaf maandag 12 september

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs