Dronken bestuurder (51) maakt brokken met camionette in centrum van Zandvliet

Archiefbeeld. © rr

Zandvliet -

Een dronken bestuurder heeft vrijdagavond heel wat ravage aangericht met zijn camionette in het centrum van Zandvliet. Bij aankomst van de politie hadden omstaanders de bestuurder zijn autosleutels ontnomen. De man weigerde alle medewerking.

nelo

De politie kreeg vrijdagavond een melding van een ongeval op de Putsebaan in Zandvliet. Een camionette was daar ingereden op een paaltje en een plantenbak. De politie had ook een oproep ontvangen over een voertuig dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde in het centrum van het dorp.

“Bij aankomst van de politie stond het voertuig deels op het voetpad”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “Enkele omstaanders hadden de autosleutels afgenomen van de bestuurder om te vermijden dat hij zou verder rijden.”

De man (51) weigerde alle medewerking met de politie. “Hij weigerde een ademtest af te leggen, ook al waren er duidelijke aanwijzingen dat hij onder invloed verkeerde van alcohol. Zelfs bemiddeling door zijn zoon leverde niets op. Uiteindelijk probeerde de man te voet te ontsnappen, maar werd door de inspecteurs ten val gebracht en gehandboeid”, zegt Migom.

De vijftiger zal op een later tijdstip verhoord worden.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs