Diamanten Daniel (85) en Fernanda (81) bakken samen met de kleinkinderen Heusdense vlaaien

 © ghl

Destelbergen -

Daniel Geiregat en Fernanda Van Bockstaele uit de Wellingstraat vierden vrijdagmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis hun diamanten huwelijksjubileum. Even in de ogen wrijven of zij wel de jubilarissen waren, want na 60 jaar huwelijk is het een nog een heel kwiek en monter koppel. Misschien ligt het wel aan die heerlijke vlaaien die ze altijd zelf bakken met Heusdenkermis?

De jubilaris werkte tot aan zijn brugpensioen als plaatbewerker bij D’hooghe, een Ledebergse firma die ondertusssen al ter ziele is gegaan. Nadien bleef Daniel niet bij de pakken zitten, en ging hij aan het klussen. “Volkomen legaal”,grapte de zoon, 3kwestie dat er geen niet-verjaarde dossiers werden opgerakeld na vandaag.” Een grapje, natuurlijk. Zijn echtgenote Fernanda werkte in een naaiatelier en bleef thuis na de geboorte van zoon Ronny in 1970. Zorgzaamheid en behulpzaamheid zit in hun genen: de zorg voor haar schoonmoeder en later haar schoontante is daar het levende bewijs van.

 © ghl

 © ghl

Het engagement voor hun kleinkinderen Zoë en Elias staat natuurlijk ook centraal. Ze zijn ondertussen 18 en 16 jaar, maar in de lagereschoolperiode werden ze steevast door Daniel en Fernanda naar school gebracht en opgehaald. Nu genieten ze samen van het bakken van vlaaien voor Heusdenkermis. En die zijn echt heel lekker, vernamen we. ghl

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs