Chelsea haalt opnieuw de geldbuidel boven: ruim 82 miljoen euro voor jonge verdediger van Leicester City

 ©  Chelsea FC

Leicester City heeft een akkoord bereikt met Chelsea over de transfer van Wesley Fofana. Dat hebben beide clubs woensdag gemeld. De 21-jarige Franse verdediger ondertekent bij The Blues een royaal contract van zeven seizoenen. The Blues zouden ruim 82 miljoen euro betalen aan Leicester.

Bron: BELGA

Fofana verhuist naar West-Londen na twee seizoenen bij The Foxes, die hem in 2020 bij het Franse Saint-Etienne wegplukten. Hij verlaat Leicester als winnaar van de FA Cup (2021) en 52 wedstrijden op de teller.

“De laatste twee dagen waren echt belangrijk voor mij en ik ben erg blij”, reageerde Fofana. “Ik heb vanochtend met het team getraind en het is een droom voor me. Ik ben erg opgewonden om wedstrijden te gaan spelen voor de fans en de club. Ik ben hier om trofeeën te winnen - de Champions League, Premier League, FA Cup, Carabao Cup, enzovoort.”

Als vervanger aast Leicester City op Wout Faes. De Belg van Reims wil graag een stap hogerop zetten en dus onderhandelt de Franse club, die eerder een Italiaans bod afwees, met de Foxes. Er zou voor Faes een vijfjarig contract klaarliggen in Engeland en de transfersom zou om en bij de 20 miljoen euro (inclusief bonussen) bedragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Leicester City FC

Video

Keuze van de redactie