Eeuwenoude traditie gaat niet verloren: “Blij dat we weer naar de jaarmarkt kunnen komen”

 © ghl

Destelbergen -

In Destelbergen wordt de zomervakantie tot aan het gaatje gevierd. Vandaag woensdag startte in het centrum met de jaarmarkt. Heel wat sierlijke paarden, pony’s en een klad ezels zorgden er voor een sportieve competitie. En heel veel volk genoot van de laatstehofficiële vakantiedag, want waar dieren zijn, zijn enthousiaste kinderen.

Er waren al edities dat het even uitkijken was waar je de paarden aan het werk kon zien op de gelegenheidsbaan in zavel, net over de lichten aan het gemeentehuis, maar vandaag werd de schade ruimschoots ingehaald. “We zijn gewoon blij dat we weer naar buiten kunnen komen, onder de mensen: de quote zal nog wel even nazinderen want we moesten veel te lang in ons kot blijven. (lees verder onder de foto’s)

 © ghl

 © ghl

 © ghl

 © ghl

 © ghl

 © ghl

 © ghl

 © ghl

 © ghl

Niets zo aangenaam als een beetje spektakel in het centrum van de gemeente, gekoppeld aan wat socializen en een pintje. Een mooie traditie die best in ere wordt gehouden. De jaarmarkt of veeprijskamp is naar verluidt al in de annalen in de midden van de 19de eeuw terug te vinden, dus het zou wel zonde zijn om dat op te doeken. En dat hebben ze in Destelbergen wel begrepen. Deze woensdagmiddag wordt iedereen getrakteerd op en een nieuwigheid: de “Kleine Prijs Iljo Keisse”, een wielerwedstrijd - eigenlijk drie - voor aspiranten tussen 12 jaar en 15 jaar. De vlag wordt voor het eerst neergelaten om 15 uur, door Iljo zelf natuurlijk.  ghl

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs