Anderlecht mikt op Amadou Diawara van AS Roma, in 2019 nog 21 miljoen waard: “Medische testen werden al afgelegd”

 ©  REUTERS

Anderlecht heeft besloten om de jonge middenvelders Marco Kana en Kristian Arnstad nog te omringen met een meer ervaren controlerende middenvelder. De club heeft een shortlist samengesteld en bovenaan staat de naam van Amadou Diawara (25).

De Guineeër zit op een zijspoor bij AS Roma en mag weg. Nochtans betaalde de club van José Mourinho in 2019 nog 21 miljoen voor hem aan Napoli en ze gaven hem ook een jaarsalaris van 4 miljoen bruto. In zijn eerste seizoen speelde Diawara vaak, vorig jaar mocht hij maar 8 keer meer meedoen en nu heeft hij geen uitzicht op speelminuten meer.

Anderlecht analyseert samen met Roma een definitieve overgang. Tussen de clubs is er een akkoord in de maak. De speler moet wel nog zijn fiat geven. In Italië klinkt het al dat Diawara zijn medische testen zou hebben doorstaan en dat er een akkoord is voor 3 miljoen (met een doorverkooppercentage van 50%), al wordt dat bij paars-wit voorlopig ontkend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Rome wordt ook gesuggereerd dat linksback Ricardo Calafiori in de deal zou betrokken kunnen worden, maar dat gaat niet gebeuren. (jug)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt