De Toekomst is van ons! Cian Uijtdebroeks pakt tweede zege op rij in Ronde van de Toekomst en is de nieuwe leider

 ©  RR

Cian Uijtdebroeks heeft de leiding overgenomen in de Ronde van de Toekomst. Onze landgenoot kwam in een loodzware bergrit als eerste over de streep op de Col de la Madeleine en pakte zo zijn tweede zege op rij. Morgen krijgen de renners nog één bergetappe op het menu in de Ronde van de Toekomst.

Jens Jacobs

De renners kregen in de Ronde van de Toekomst vandaag met slechts 100km een korte etappe op het menu. Toch zou die etappe wel eens zwaar op de maag kunnen liggen. Met meer dan 3.000 hoogtemeters zou het namelijk geen makkelijke dag worden.

Cian Uijtdebroeks had na zijn zege gisteren vertrouwen getankt voor de rit van vandaag. Op de Col de la Madeleine was het nog wachten op echt vuurwerk. De Fransman Romain Grégoire was de eerste die de knuppel in het hoenderhok gooide. Grégoire reed een dijk van een afdaling en had bij de voet van de slotklim anderhalve minuut voorsprong op een fel uitgedund peloton.

Het sein voor Johannes Staune-Mittet om een stevige aanval te plaatsen. Enkel de Ier Archie Ryan en onze landgenoot Cian Uijtdebroeks konden het tempo van de Noor volgen. In een mum van tijd waren dan ook de zegekansen van Grégoire verdwenen als sneeuw voor de zon. Van leider Hessman was dan al geen sprake meer.

Het trio reed verder weg van het peloton en leek vrede te nemen met een sprint voor de zege. Tot Uijtdebroeks net voor de slotkilometer zijn moment zag gekomen. Enkel Ryan kon onze landgenoot volgen. In een sprint met twee toonde Uijtdebroeks zich de sterkste. Dankzij de zege komt Uijtdebroeks aan de leiding in het klassement.

Morgen staat de laatste etappe in de Ronde van de Toekomst op het programma. Daarin krijgen Uijtdebroeks en co. nog een laatste bergrit van 133km op hun bord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cian Uijtdebroeks glundert na tweede zege: “Wist dat deze etappe me zou liggen”

“Ik wist dat deze etappe me zou liggen”, sprak Uijtdebroeks, die voor de wedstrijd al aangaf zoveel mogelijk seconden goed te willen goedmaken na de tijdsstraf die hem vrijdag door de wedstrijdjury werd opgelegd. “Het was in afstand een korte etappe, maar ze voelde wel heel erg zwaar aan. Er werd vanaf het begin van de wedstrijd gereden aan een strak tempo, dat bepaald werd door de Duitsers. Qua kilometers was het vandaag een korte dag, maar gevoelsmatig was het toch intens.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Cian Uijtdebroeks

Video

Keuze van de redactie