Matisse Thuys wil verder bekeren met Rupel Boom: “Gebrek aan automatismen is geen excuus”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Rupel Boom heeft zijn competitiestart helemaal gemist. Na twee matchen staat de teller op nul punten. Zowel tegen Ninove als op Olympic Charleroi werd er terecht verloren en dat is toch zorgwekkend.

Peter Nys

“Onze competitiestart staat in schril contrast met onze bekercampagne”, stelt Matisse Thuys. “Daar lieten we twee ruime zeges optekenen, al speelden we tot dusver wel enkel tegen ploegen uit lagere reeksen. Dat is dus geen echte waardemeter. De competitie is dat wel en daar lagen we twee keer onder. We moeten dringend ons niveau opkrikken want op Charleroi was het gewoon niet goed genoeg.”

Er wordt dan al snel gewezen het gebrek aan automatismen omdat er een compleet nieuwe spelerskern is. “Dat zou een excuus kunnen zijn, maar woensdag lag het daar niet aan. We verloren gewoon omdat we niet scherp genoeg waren. Een gebrek aan automatismen kan zich uiten in slecht samenspel wanneer je aanvalt omdat je elkaar nog niet goed kent, maar als het aankomt op verdedigen en duels aangaan, is dat onzin. Dat is de basis. We waren gewoon te plat. Hopelijk trekt iedereen daar de nodige lessen uit.”

De beker lijkt nu wel zeer bijkomstig. “Zo zie ik dat niet. Uiteraard primeert de competitie maar we moeten de bekermatch op Francs Borains aangrijpen om iets goed te maken naar de supporters toe. Het zou mooi zijn mochten we deze ronde nog overleven en dan een leuke affiche loten tegen een eersteklasser. Ik ga ervan uit dat iedereen beseft dat we een tandje bij moeten steken, anders maken we zondag ook geen kans.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus