Drievoudig prins carnaval Freddy (71) en Maria (71) vieren gouden huwelijksjubileum

 © ghl

Destelbergen -

Veel feest in het Park dit weekend, maar ook feest in de raadzaal van het gemeentehuis voor het 50-jarig huwelijksjubileum van Freddy De Blieck en Maria Vlerick uit de Slootstraat. Een sociaal en actief koppel, daar moesten leuke anekdotes te horen zijn.

De voorbije 50 jaar van Freddy en Maria zijn vooral gekenmerkt door hard werken, maar ook door het nodige amusement. Maria werkte bij RUGA in Heusden waar etiketten werden versneden, Freddy had een actieve carrière bij Sidmar en herstelde toen ook al huishoudtoestellen. Twee jobs die hij samen met Maria nog combineerde met een derde, videoverhuur, eerst in hun eigen huis, later vanuit de winkel.

Duiken was - en is nog - een opmerkelijke hobby van de jubilaris. Dat leidde tot een anekdote, waarbij er al eens paniek ontstond toen Freddy en zijn vriend op duikavontuur waren en niet snel terugkeerden: Maria maakte zich flink ongerust en zat uren te staren naar de zee, samen met een vriendin, tot beide duikers op hun gemak op hun rubberbootje voorbij kwamen gedobberd. Het koppel beleefde nog zo’n avontuur onlangs in Duitsland: Gilbert wou per se foto’s vanop een berg in de buurt, en trok er met zijn fiets op uit. Maria bleef meer dan een uur in de auto wachten, maar...haar echtgenoot was ondertussen met zijn fiets in een ravijn terechtgekomen, gelukkig zonder erg. Paniek was er dit keer bij echtgenote Maria niet meer bij, bevestigden de kinderen.

 © ghl

 © ghl

 © ghl

Freddy en Maria waren en zijn vooral een koppel dat de familiewaarden hoog houdt: eerst zorgden ze voor opvang van meme, die bij hen inwoonde en zwaar hulpbehoevend was. Later gaven ze ook de moeder van Freddy alle zorg die ze op haar oude dag verdiende. Nu komen de kleinkinderen op de eerste plaats - misschien wel hun grootste hobby, zo klonk het. En die krijgen.. wat ze vragen van meme en pepe.

De Kristalblazers

Sociaal bewogen zijn Freddy en Maria ook: hij werd liefst drie keer prins carnaval, als lid van carnavalgroep De Kristalblazers, in de tijd dat er in Heusden nog een stoet was met liefst 19 praalwagens. “Die was zonder meer de evenknie van Aalst, allemaal dingen die helaas verloren gegaan zijn”, vertelde de jubilaris vrijdagmiddag op het gemeentehuis.

 Geert Herman

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs