REACTIES. Ritchie De Laet hekelt “domme fouten” bij Antwerp, Toby Alderweireld: “Dit valt niet goed te praten”

 ©  BELGA

Nee, Antwerp zal niet aantreden in de poules van de Conference League. In de play-offs ging het in het eigen Bosuilstadion met 1-3 onderuit tegen Istanbul Basaksehir. De ontgoocheling achteraf was uiteraard groot.

Thomas CamiBron: Belga

“Dit gevoel doet heel veel pijn, maar nu moeten we de knop omdraaien”, stelde Toby Alderweireld na het laatste fluitsignaal. “Het is jammer voor ons en voor het Belgisch voetbal, maar het is nu zo. De 1-3 valt veel te snel, bij 1-2 kan je nog wat risico’s pakken en misschien nog iets forceren. Ook na onze gelijkmaker slikken we meteen een nieuw tegendoelpunt, dat is mentaal erg lastig. Nu moeten we zien uit welk hout we gesneden zijn, geen enkel woord kan dit nu goedmaken. Zoals ik zei: we moeten ons nu focussen op de wedstrijd van zondag tegen Gent.”

Ritchie De Laet: “Liever meer dan één wedstrijd per week”

“We verliezen hier door domme fouten. We slikken drie tegendoelpunten wanneer er drie keer slechts één iemand in de baklijn staat: dat zegt genoeg. In zulke belangrijke wedstrijden heb je ervaring nodig, en het lijkt erop dat we dat toch wat missen. In de eerste helft kregen we de ene kans na de andere, maar als je daaruit niet scoort is het logisch dat je niet kan winnen. Ik heb liever meer dan één wedstrijd per week, dus ik had liever Europees doorgegaan.”

Van Bommel: “Dit wil niet zeggen dat project nu stopt”

“Dit is uitermate jammer. We missen minimaal zes Europese wedstrijden”, reageerde de Nederlander na afloop. “We kregen te gemakkelijk goals tegen. Voor rust hadden we veel kansen, maar het ontbrak ons aan efficiëntie. En na onze gelijkmaker viel de 1-2 snel. Daarmee haal je jezelf uit het spel. We zijn een volwassen ploeg, maar we moeten nog volwassener worden.”

Van Bommel zag een einde komen aan een ongeslagen reeks van negen wedstrijden. Antwerp verzuimde bovendien voor het derde opeenvolgende jaar de groepsfase van een Europese bekercompetitie te bereiken. Een streep door de rekening van de ambitieuze voorzitter Paul Gheysens. “We willen allemaal graag doorstoten in Europa. Je kan niet zeggen dat we er niet alles aan gedaan hebben. Maar je kan ook niet alle wedstrijden winnen. Ik heb al gezegd dat we een club in opbouw zijn. We zijn goed op weg. Maar deze uitschakeling wil niet zeggen dat dit project nu stopt.”

“Elke nederlaag is jammer. Nu moeten we volwassen zijn richting zondag en opnieuw brengen wat we normaal brengen”, besloot Van Bommel.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Royal Antwerp FC

Video

Keuze van de redactie