Zoekend Rupel Boom begint met nul op zes aan de competitie

Beeld van de competitiewedstrijd tegen Koersel vorige week. ©  Serge Minten

Op bezoek bij Olympic Charleroi slikte Rupel Boom gisteravond zijn tweede opeenvolgende nederlaag (3-0) van de competitie. Het begint zo met een nul op zes aan het nieuwe seizoen.

Peter Nys

Trainer Stéphane Demets wijzigde zijn ploeg opnieuw op enkele posities. Doelman Laverge verdrong Vits onder de lat en er waren basisplaatsen voor ­Mwenda en Mmaee. Dat de Steenbakkers nog zoekende zijn, is een understatement. Net als vorige week verliep de opbouw traag en slordig en was er amper druk naar voor. Olympic Charleroi nam het heft meteen in handen en nog voor het kwartier waren de Steenbakkers op achtervolgen aangewezen. Hassaini kon Laverge een eerste keer verschalken. De thuisploeg bleef de wet dicteren en ­Rupel Boom kon daar niets tegenover stellen. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop en kon Delbergue vanop de stip de voorsprong verdubbelen.

Ook na rust was er aanvankelijk weinig beterschap. Charleroi speelde in een zetel en Rupel Boom maakte in aanvallend opzicht niks klaar. Een kwartier voor tijd kon de ingevallen ­Traore scoren, maar op aangeven van de assistent ging het feestje niet door wegens buitenspel. Helemaal op het einde werd het nog 3-0 toen de thuisploeg een tweede penalty kreeg. Invaller Hadj-Moussa gaf Laverge opnieuw het nakijken. Rupel Boom mist zo zijn start compleet en kan duidelijk nog in elke linie versterking gebruiken.

Doelpunten: 13’ Hassaini 1-0, 42’ ­Delbergue 2-0, 88’ Hadj-Moussa 3-0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus