Blunder in verdediging komt PSV héél duur te staan: Rangers mag naar groepsfase Champions League

 ©  AP

Rangers FC heeft zich woensdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Champions League na een 0-1-zege op het veld van PSV. Net niet voor de Nederlanders, onze Noorderburen moeten het net als ons met één ploeg (Ajax) in de groepsfase van het kampioenenbal doen.

jswkBron: Belga

PSV - Rangers 0-1

Vooraf was de sfeer rond het Philips Stadion van PSV waanzinnig: bengaals vuur, rookbommen en luide gezangen. Die sfeer trok zich ook door in de tribunes, maar halverwege de eerste helft was het toch al beduidend stiller. Het enthousiasme bij de fans leek bij de spelers van PSV verlammend te werken, Rangers was de betere ploeg.

Vlak voor rust had de thuisploeg dan toch twee uitstekende kansen via Cody Gakpo en Luuk de Jong, maar het bleef 0-0. Verrassend genoeg bleef kapitein Luuk de Jong na de rust in de kleedkamer, toptalent Xavi Simons moest de boel komen forceren. De huurling van PSG bracht snelheid in het spel van de Eindhovenaren, maar het was de uitploeg die op het uur op voorsprong kwam via Antonio Colak. De Duitse spits kon profiteren van een pijnlijke misser in de PSV-verdediging.

PSV moest scoren om nog verlengingen uit de brand te slepen - in Schotland werd het 2-2 -, maar de Schotten bleven uitstekend verdedigen. Rangers hield vol en mag zich opmaken voor de groepsfase van de Champions League.

Beelden van de goal van Rangers:

Trabzonspor - Kopenhagen 0-0

Kopenhagen heeft zich ten koste van Trabzonspor geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na een 2-1 zege voor Kopenhagen in de heenwedstrijd werd er in de terugwedstrijd niet meer gescoord (0-0). De Turken waren in de eerste helft de betere ploeg, maar een doelpunt scoren lukte niet. Ook na rust kon de Turkse landskampioen het veldoverwicht niet omzetten in doelpunten. Zo mag Kopenhagen weer deelnemen aan de poules van de Champions League.

Dinamo Zagreb 4-1 Bodø/Glimt (n.v.)

Bodø/Glimt is er niet in geslaagd om voor het eerst de groepsfase van de Champions League te bereiken. Na een 1-0 zege in heenwedstrijd, verloor de Noorse landskampioen met 4-1 na verlengingen in de terugwedstrijd tegen het Kroatische Dinamo Zagreb.

Dinamo Zagreb moest scoren en deed dat al snel. Na 4 minuten zette Orsic de Kroaten op voorsprong. Vlak voor rust kon Bruno Petkovic (35’) de score verdubbelen en zo Dinamo Zagreb virtueel in de Champions League trappen. Maar dat was buiten Albert Gronbaek (70’) gerekend, die 20 minuten voor tijd de 2-1 maakte.

In de verleningen leken we lang op penalty’s af te gaan tot Josip Drmic er vlak voor tijd 3-1 van maakte. In de absolute slotfase mocht Bockaj (120’) er zelfs nog een vierde inknallen. Zo mag Zagreb naar de groepsfase van de Champions League. Bodø/Glimt is veroordeeld tot Europa league-voetbal.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Uefa Champions League

Video

Keuze van de redactie