Tennisicoon Martina Navratilova ziet afscheid Serena Williams niet met sprookje eindigen: “Zoals ze momenteel oogt...”

 ©  USA TODAY Sports

Martina Navratilova ziet het afscheid van Serena Williams niet in een sprookje eindigen. Dat heeft de 65-jarige Tsjechische gezegd in aanloop naar de US Open, hoogstwaarschijnlijk het laatste toernooi voor Williams.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

“Emoties kunnen je tot veel in staat stellen, maar ik zie geen ‘happy end’ met een scenario waarin ze het toernooi wint”, zei Navratilova. “Zoals ze momenteel oogt, ziet het er niet naar uit dat ze een wonderbaarlijke comeback gaat maken en het toernooi gaat winnen. En de stress die erbij komt kijken dat het waarschijnlijk haar laatste toernooi is, gaat haar niet helpen.”

Williams maakte begin deze maand bekend dat ze zich opmaakt voor haar afscheid. Nog altijd heeft ze niet duidelijk kenbaar gemaakt hoe dat eruit zal zien, maar het ziet er naar uit dat ze op de US Open vaarwel gaat zeggen.

“Het is moeilijk. Toen ik in 1993 met pensioen ging, vertelde ik de pers dat het mijn laatste jaar was. Dat was een vergissing omdat elk toernooi een verdomde tranentrekker was”, blikt Navratilova terug. “Serena deed het op haar manier, op een zeer glamoureuze manier in het tijdschrift Vogue. Maar ze accepteert vooralsnog de volgende stap niet, namelijk afscheid nemen.”

 ©  BELGAIMAGE

De 40-jarige Williams gaat in New York op voor haar 24e grandslamtitel. Ze komt dan op gelijke hoogte met Margaret Court. “Als iemand kan overwinnen, is het Serena wel”, aldus Navratilova, die zelf achttien grandslamtitels veroverde.

De US Open begint op maandag 29 augustus. In aanloop naar het laatste grandslamtoernooi van het jaar wist Williams niet te imponeren. In Toronto verloor ze met 6-2 en 6-4 van de Zwitserse Belinda Bencic, in Cincinnati was ze kansloos tegen US Open-winnares Emma Raducanu.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over US Open

Video

Keuze van de redactie