Rafael Nadal gaat bij rentree verrassend onderuit tegen Kroaat Borna Coric op Masters Cincinnati

 ©  AFP

Rafael Nadal (ATP-3) is uitgeschakeld op het ATP Masters 1000-toernooi in Cincinnati (hard/6.280.880 dollar). De Spanjaard verloor in drie sets van de Kroaat Borna Coric (ATP-152): 7-6(11/9), 4-6 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 57 minuten.

Bron: BELGA

Het was voor Nadal zijn eerste wedstrijd sinds hij in de halve finale op Wimbledon, zowat zes weken geleden, forfait moest geven met een buikspierblessure. Nadals volgende toernooi wordt de US Open, die hij al vier keer wist te winnen in zijn carrière (2010, 2013, 2017 en 2019). Hij gaat er op jacht naar zijn 23e grandslamtitel. “Het is moeilijk om positieve zaken van deze wedstrijd te onthouden”, vertelde de Spanjaard na afloop. “Het moet beter. Ik heb training en tijd nodig voor de US Open. Het is duidelijk dat ik niet helemaal klaar was voor deze wedstrijd.”

Voor Nadal was het pas zijn vierde nederlaag van het seizoen. Eerder verloor hij in Indian Wells, Madrid en Rome. Coric, die zich ook al door de kwalificaties worstelde, neemt het in de derde ronde op tegen Nadals landgenoot Roberto Bautista Agut (ATP 19). De Spanjaard ontdeed zich in zijn tweede ronde met 6-3 en 6-3 van Marcos Giron (ATP 54), die eerder David Goffin (ATP 62) wipte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Rafael Nadal

Video

Keuze van de redactie