Telenet Giants Antwerp naar Kosovo voor kwalificaties FIBA Europe Cup

© BELGA

Telenet Giants Antwerp trekt eind september naar Kosovo voor het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup. De ploeg van coach Ivica Skelin speelt daar van 27 tot en met 30 september voor een ticket voor het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp kreeg een beschermde status en is zo rechtstreeks geplaatst voor de halve finale van het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup en komt tegen de winnaar van AEK Larnaca (Cyprus) versus Thor Thorlakshofn (IJsland) uit. In de finale zijn de mogelijke tegenstanders het Duitse Göttingen van coach Roel Moors (ex-speler en coach van Telenet Giants Antwerp), het organiserende BC Trepca (Kosovo) of Sporting CP Lissabon (Portugal).

Als de Giants tweemaal winnen zijn ze dus geplaatst voor de reguliere fase en komen ze in poule G van de FIBA Europe Cup terecht. Tegenstanders zijn dan Anwil Wloclawek (Polen), Karhu (Finland) en Kormend uit Hongarije. Een stek in de finale van het kwalificatietoernooi kan ook genoeg zijn voor Europees basketbal. Er zouden immers ploegen die de sneuvelen in de kwalificaties van de Champions League niet willen worden opgevist in de FIBA Europe Cup. De reguliere fase van de FIBA Europe Cup, met ook Kangoeroes Mechelen, start op 12 oktober.

Door het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup van 27 tot 30 september in Kosovo wordt de eerste speeldag van de BNXT League in de Lotto Arena en versus Oostende verplaatst van zondag 2 oktober naar 15 februari. De eerste competitiewedstrijd van Telenet Giants Antwerp is op vrijdag 7 oktober in de Lotto Arena en versus Leuven Bears.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Telenet Giants Antwerp

Video

Keuze van de redactie