Wielrennen Elite Heusdenkoers-GP Willy Hamerlinck

Iljo Keisse zwaait af in stijl met podiumplaats in Heusdenkoers: “Dit overtreft mijn verwachtingen”

Keisse, rechts op het podium, nam afscheid in stijl. ©  Freddy De Geest

Publiekslieveling Iljo Keisse heeft zich geweerd als een duivel in een wijwatervat, maar tegen Tom Van Asbroeck en Oliver Naesen was de renner van Quick-Step Alpha Vinyl niet opgewassen. Het was hoe dan ook een afscheid in stijl voor de 39-jarige Destelbergenaar.

Aan aanmoedigingen ontbrak het niet voor de populaire Keisse, die boven zichzelf uitsteeg in zijn achtertuin. “Dit had ik niet verwacht nadat ik de voorbije weken echt slecht was. In alle koersen werd ik los uit de wielen gereden. Een verklaring heb ik er niet voor. Het is niet dat ik er niets voor gedaan heb. Ik ben op hoogtestage geweest en leef zoals het hoort met voldoende training en recuperatie. Ik hoopte dat het eens zou keren en wie weet gebeurde dat in deze koers”, vertelt Keisse, die luid werd toegejuicht.

Supporters

“De steun van de supporters was niet normaal. Ze stuwden me vooruit. Voor hen heb ik nog iets meer afgezien. Het eerste wedstrijduur ging het er bijzonder snel aan toe, maar het scheurde niet en dat verbaasde me wel. Op het hertekende parcours had ik verwacht dat het peloton sneller uit elkaar zou spatten. De volgende koersuren zakte het tempo nooit. Tom Van Asbroeck muisde er vanonder en we konden met een elitegroepje aanpikken. Een lekke band verstoorde even de pret, maar ik kon mijn plaats snel terug innemen voorin. Ik was voorin zeker niet de sterkste, maar ik ben wel tevreden over het niveau dat ik haalde. Uiteraard had ik liever gewonnen, maar met de derde plaats kan ik leven. Tom en Oli zijn gewoon sneller”, voegt Keisse er aan toe vooraleer hij met vele fans op de gevoelige plaat werd vastgelegd. (fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs