Autosport: 24 Uur van Zolder

Zevende zege en record voor Bert Longin: “Gelukkig, nederig en dankbaar”

Op pole de Audi R8 GT2 (PK Carsport) van Bert Longin, Stienes Longin, Peter Guelinckx. © HBVL

Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, Dries Vanthoor en Nicolas Saelens wonnen met hun Audi R8 GT2 LMS van PK Carsport de 44ste editie van de 24 Uur van Zolder: een absoluut huzarenstukje.

“Nog nooit zo blij geweest dat ik een record ben kwijtgespeeld”, lacht teambaas Anthony Kumpen, tot voor de start co-zegerecordhouder van de 24 Uur van Zolder. Met zijn zevende zege doet Bert Longin (56) nu één overwinning beter.

Leuvenaar Bert Longin: “Iedereen heeft hard gewerkt en het plan tot op de letter gevolgd”, aldus de Leuvenaar. “In onze opdracht slagen leverde wel wat druk op, zeker in de aanvangsfase, maar de combinatie auto-rijders-team werkte perfect, en dat ook 24 uur lang. Ik voel me gelukkig, nederig en dankbaar.”

Uitdaging

“Zonder de steun van mijn teammaats, mijn team en zeker ook mijn gezin was dit nooit gelukt. Al die mensen vormen een deel van deze prestatie. Zij moeten je de mogelijkheid geven je perfect op zo een uitdaging voor te bereiden, anders lukt het nooit”, besluit Bert Longin.

Ook zoon Stienes is ontzettend tevreden: “Het was niet makkelijk, maar dat maakt winnen des te mooier. Zo hadden we in de aanvangsfase de pech dat er twee keer vlak na onze tankbeurt een Full Course Yellow werd uitgeroepen. Daar kon de concurrentie gebruik van maken om ons wat op achterstand te rijden. Gelukkig hadden we Dries Vanthoor in de rangen. Als er moest gepusht worden, dan is hij zonder meer de man.” (jh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus