Wereldkampioen Ronnie O’Sullivan last pauze in om armblessure te laten herstellen

 ©  AFP

Ronnie O’Sullivan, ’s werelds nummer één in het snooker, last een pauze in om van een armblessure te herstellen. De wereldkampioen gaf al forfait voor het European Masters, dat deze week in het Duitse Fürth gespeeld wordt. Zijn deelname aan het World Mixed Doubles (24-25 september) en het British Open (26 september-2 oktober) staan op de helling.

Bron: BELGA

“Ik wil er terug staan voor het Hong Kong Masters (6-9 oktober)”, vertrouwde de 46-jarige O’Sullivan Eurosport toe.  “Ik heb al een jaar last van een tenniselleboog, maar de jongste twee maanden is het erger geworden. Ik moet mijn arm nu echt laten rusten en hoop dat het dan snel beter wordt.”

Ondanks de blessure werd O’Sullivan in mei een zevende keer wereldkampioen. “Dat was echt ongelooflijk. Het is zo’n zwaar toernooi en ik dacht niet dat ik het in mij had om het nog een keer te winnen. Maar ze waren net een documentaire over me aan het maken en dus had ik een cameraploeg die me volgde. Daarom heb ik maar extra mijn best gedaan. Ik dacht: hier moet ik later nog terug naar kijken, dus kan het maar beter goed zijn.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie