Schutter die FBI aanviel in Cincinnati was fervente Trump-aanhanger

 ©  AP

Ricky Shiffer, die donderdag geprobeerd heeft om binnen te dringen in een kantoor van de FBI in Cincinnati, was een Trump-aanhanger die geregeld op diens sociale medium ‘Truth Social’ berichten postte. Dat schrijft The Washington Post.

lto

Volgens de Amerikaanse krant zou er in de minuten nadat een gewapende man in kogelvrij vest het FBI-kantoor in Cincinnati probeerde binnen te dringen, een account met de naam van de verdachte een bericht geplaatst hebben op ‘Truth Social’. “Als je niets van me hoort, weet dat het waar is dat ik geprobeerd heb de F.B.I aan te vallen”, klonk het. Truth Social is het sociale medium van de voormalige president Donald Trump.

Wat nu blijkt is dat Shiffers account een van de meest productieve was van het hele platform. De afgelopen dagen zouden er maar liefst 374 berichten gepubliceerd zijn, meestal om Trumps beweringen over verkiezingsfraude te herhalen. Dinsdag, nadat de FBI Trumps huis had doorzocht, plaatste Shiffer het volgende online: “Wees klaar om de vijand te doden. Door de FBI vanaf het moment dat je ze ziet”.

LEES OOK. “FBI zocht bij Trump naar geheime documenten over kernwapens”, justitie vraagt vrijgave huiszoekingsbevel

Shiffer werd donderdag gedood tijdens een schietpartij en zijn account op Truth Social is sindsdien verwijderd. Maar de oproepen tot pro-Trump geweld blijven veel voorkomen op Truth Social, waar de top trending topics “#FBIcorruption” en “DefundTheFBI” zijn.

Het moederbedrijf van Truth Social, Trump Media & Technology Group, heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar, aldus The Washington Post.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Donald Trump

Video

Keuze van de redactie