Annelies en Nele organiseren voor de eerste keer avondmarkt

Annelies en Nele organiseren de eerste avondmarkt op de parking voor de oude pastorie. © Ronny van den Ackerveken

Rijkevorsel -

Op de parking voor de oude pastorie in Dorp in Rijkevorsel vindt op zaterdag 13 augustus de eerste editie van de avondmarkt plaats. Initiatiefnemers Annelies Leemans en Nele Holemans brengen er 24 standhouders samen met een heel divers aanbod.

Ronny van den Ackerveken

De twee dames wonen allebei in Rijkevorsel. Annelies opende begin dit jaar kleding- en lifestylewinkel Annliss op de Vrijheid in Hoogstraten. Nele is fotografe onder de naam Bold en werkt bij conceptstore Philippa in Oostmalle.

“Het idee voor een avondmarkt hadden we al langer, maar is eigenlijk vrij last minute concreet geworden”, vertelt Annelies. “In Rijkevorsel is er geen avondmarkt en daar willen we verandering in brengen. Er waren niet veel data deze zomer dat het nog kon voor het gemeentebestuur. We hebben alles snel moeten regelen, maar we zijn tevreden dat de avondmarkt twee dagen voor Moederdag kan plaatsvinden. Dat is ideaal voor wie nog een cadeau zoekt.”

Tikkeneike

“De bedoeling is om 24 kleine ondernemers uit de regio in de kijker te zetten”, legt Nele uit. “Annelies en ik zijn met een stand aanwezig. Daarnaast bieden de standhouders een assortiment aan van onder meer ecoproducten, kaarsen, kleding, accessoires, postkaarten in bamboe en droogbloemen. Ook brouwerij Tikkeneike uit Rijkevorsel staat op de avondmarkt met haar bieren. Voor kinderen staat er een springkasteel en ze kunnen schieten met gelblasters, dat is een nieuwe hype. De marktruimte gaat van de oude pastorie tot aan het terras van café Rue Mour. Daar kunnen bezoekers terecht om iets te drinken.”

De avondmarkt is op zaterdag 13 augustus te bezoeken van 17 tot 22u. “We hopen uiteraard dat er veel volk komt”, zegt Annelies. “Het zou mooi zijn om te kunnen zeggen dat we vertrokken zijn voor een jaarlijks gebeuren.”

Facebookpagina: Zomerse avondmarkt Rijkevorsel

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs