Zware hersenschade bij actrice Anne Heche na ongeval: “Ze zal dit waarschijnlijk niet overleven”

De Amerikaanse actrice Anne Heche heeft ernstige hersenschade opgelopen als gevolg van een ongeluk waarbij ze in Los Angeles met haar auto een woning inreed. De 53-jarige actrice die al sinds maandag in coma ligt, zal het waarschijnlijk niet overleven, aldus een verklaring van haar familie.

“Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of die levensvatbaar zijn”, vervolgde de vertegenwoordiger.

Heche reed vorige week in Los Angeles met haar auto een woning binnen. Het ongeluk veroorzaakte een brand en de actrice werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Anne Heche was niet onder invloed van alcohol toen ze afgelopen vrijdag met haar auto tegen een woning botste, maar ze was wel onder invloed van cocaïne. Dat schrijft de showbizzwebsite TMZ op basis van politiebronnen. Er zou ook fentanyl, een verslavende pijnstiller, in haar bloed zijn gevonden.

Heche werd begin jaren negentig bekend als actrice in de soap ‘Another World’. Later speelde ze in films als ‘Donnie Brasco’, ‘Six days seven nights’ en ‘’Wag the dog’. Eind jaren negentig had Heche een relatie met tv-figuur Ellen DeGeneres.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie