Wielrennen elite EK piste in München

Kenny De Ketele ziet een ontspannen Robbe Ghys op het EK piste: “Robbe kan verrassen in de puntenkoers”

Ghys en Hesters oefenden alvast op de baan. ©  Belga

Robbe Ghys (puntenkoers) en Marith Vanhove (scratch) werken op de tweede dag van de Europese pistekampioenschappen in München hun eerste wedstrijd af. In de ploegenachtervolging komen de Belgen tegen de Duitsers uit.

Arthur Senrame, Maxwell De Broeder, Thibaut Bernard en Brent Van Mulders klokten een tijd van 4.03.021 en plaatsten zich daarmee als achtste voor de reeksen van vrijdag. “De omstandigheden waren ver van ideaal”, zegt pistecoach Kenny De Ketele. “Toen onze renners de piste binnenkwamen, was het er fris. Kort daarna was het heel warm en daarna opnieuw fris door de airco. Niet alle ploegen reden in dezelfde omstandigheden. Dat ons kwartet zich kon plaatsen voor de volgende ronde is goed. Die ervaring nemen ze mee naar de toekomst.”

Zoontje geeft vleugels

Vrijdag komt Robbe Ghys in actie in de puntenkoers, het nummer waarin De Ketele zo vaak schitterde. “Robbe laat een heel ontspannen, maar wel zeer gedreven indruk na. Recent werd hij vader van een zoontje en dat geeft hem vleugels. Op de weg liet Robbe dit jaar heel mooie dingen zien en dat ook op de piste. Dat Robbe nog niet veel puntenkoersen op dit niveau heeft gereden, kan een minpunt zijn. Ook nu zal het er op aankomen om de koers goed te lezen. Rondegewin levert punten op en daar moet Robbe voor gaan. Als ervaringsdeskundige zal ik proberen om hem met raad en daad bij te staan. Robbe mag zichzelf en ons verrassen. Een goed resultaat in dit nummer neemt Robbe mee naar de ploegkoers, die hij dinsdag met Fabio Van Den Bossche zal rijden.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs