Café De Seefhoek wil krachtig signaal uitsturen tijdens Pride: “Kleur, en openheid hebben ook in de Diepestraat hun plaats”

Robby en Glenn in De Seefhoek. © lava

Antwerpen -

Café De Seefhoek in de Diepestraat komt met een opvallend initiatief. Tijdens de Antwerp Pride willen uitbaters Glenn Vanheuckelom (31) en Robby Lathe (41) aantonen dat de wat omstreden straat meer is dan wat het nieuws vaak doet uitschijnen. “We gaan met toeters en bellen bewijzen dat in De Seefhoek iedereen zichzelf kan en mag zijn.”

“Zo’n twee jaar geleden namen we café De Seefhoek over. Toen de wijkagent voor het eerst langskwam, wenste hij ons op ironische wijze veel succes om dit pand op te waarderen. De buurt werd geteisterd door criminaliteit, waaraan het café evenmin ontsnapte”, legt eigenaar Glenn Vanheuckelom uit.

En toch lieten Glenn en partner Robby Lathe de moed niet zakken, integendeel. “We wilden een etablissement waar iedereen zich thuisvoelt. Daar rekenen we uiteraard ook de mensen uit de holebigemeenschap bij.”

De uitbaters poseren voor hun café. © lava

Volgens Glenn is dat niet altijd vanzelfsprekend in de wijk. “We krijgen regelmatig af te rekenen met geweld en agressie. Vandalen gooiden onze ramen in en ook onze regenboogvlag werd al eens in brand gestoken. Wanneer bezoekers van onze maandelijkse travestieshow even de deuren van het café buitengaan, krijgen ze verwijten of zelfs voorwerpen naar zich geslingerd.”

Buurt moet zich aanpassen

Na een reeks incidenten vroegen Robby en Glenn zich af hoe ze hiermee komaf konden maken. Glenn: “Die negativiteit moet eruit. We wilden het anders aanpakken, maar beseften al snel dat wij onze houding niet dienen te veranderen, maar dat het aan de buurt is om meer respect te tonen naar ons toe.”

“Om te laten zien dat de incidenten ons niet afschrikken, kondigen we nu dan ook met toeters en bellen aan dat we er een heerlijke Pride van zullen maken. Het café staat het hele weekend in teken van de holebigemeenschap. We gaan met klanten naar Antwerp Pride en zakken daarna af naar De Seefhoek om samen feest te vieren. Bezoekers zullen hun gekste outfits aantrekken, uiteraard in alle kleuren van de regenboog”, aldus Robby.

Het koppel kijkt uit naar de Pride. © lava

Op die manier hoopt het koppel de buurt warm te maken voor de sfeer in hun café. “Misschien vindt niet iedereen even vlot de weg naar De Seefhoek. Dat kan te maken hebben met de muziek of met het feit dat we een bruin café lijken, met het enige verschil dat we er iets meer glitter en glamour aan plakken. We hopen dat de buurt een ander beeld van ons krijgt en willen aan iedereen laten zien dat de Diepestraat niet enkel drugs en criminaliteit aantrekt maar ook vrolijkheid, vreugde, kleur en openheid.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs