Ophalers geven forfait: glas blijft staan aan de bollen

© ATV

Schoten/Brasschaat/Brecht/Kalmthout/Stabroek/Malle/Wuustwezel -

Het glas voor glasbollen in diverse gemeenten stapelt zich op. Igean, dat het netwerk van glasbollen beheert, kampt met een tekort aan ophalers. Dat geeft op heel wat plaatsen een slordig straatbeeld.

Eerder al had de vakantieperiode en acute krapte aan beschikbare chauffeurs impact op de afvalophaling aan huis. “Onze partner voor de lediging van glasbollen ervaart momenteel een gelijkaardig probleem. Ondanks een zorgvuldige planning zorgen onvoorziene afwezigheden voor praktische gevolgen”, aldus Igean-woordvoerder Bieke Van Baelen.

Zo werden de glasbollen in volgende gemeenten niet of niet volledig geledigd in Brasschaat, Brecht (gedeeltelijk), Kalmthout, Malle, Schoten (gedeeltelijk), Stabroek en Wuustwezel. Het glas stapelt zich op tot ver buiten de bollen.

“Mogelijk is de glasbol in jouw buurt dus ondertussen vol. We vragen je dan uitdrukkelijk om het glas opnieuw mee te nemen en een andere glasbol in de buurt te bezoeken. Je kan natuurlijk altijd terecht op het recyclagepark. We begrijpen dat dit tijdelijk voor ongemak kan zorgen, maar hopen op je begrip en medewerking”, aldus Van Baelen. Op sociale media tonen heel wat inwoners van betrokken gemeenten maar weinig begrip voor de verstoorde dienstverlening. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs